ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Αποκλειστικό : Αρχηγός του Ευρωστρατού ο Μιχάλης Κωσταράκος


Επιτυχημένη έναρξη προς διεθνή καριέρα έκανε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος , αφού πριν από λίγο ανακοινώθηκε η εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ.
Η διαδικασία εκλογής πραγματοποιήθηκε σήμερα 13 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες και οι «συμμαχίες» λειτούργησαν καλύτερα, καθώς στο ΝΑΤΟ, δεν είχε φανεί τόσο τυχερός.
Εκτός της υποψηφιότητας Κωσταράκου, είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους επισήμως ένας Ισπανός ναύαρχος και ένας Φινλανδός αντιστράτηγος, χωρίς όμως να είναι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων των χωρών τους.
Ο Μιχάλης Κωσταράκος όμως “νίκησε κατά κράτος” τους δύο διεκδηκητές της θέσης, πράγμα που σημαίνει
πως αναλαμβάνει την προεδρία της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ σε μία στιγμή που η Ευρώπη θα κληθεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στα νέα και και υπό διαμόρφωση γεωστρατηγικά δεδομένα.
Το μόνο σίγουρο σε σχέση με την εκλογή Κωσταράκου σαν πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, είναι πως αναβαθμίζεται το σύνολο του Ελληνικού μας Στρατού καθώς αποδεικνύεται το άρτιο και καλά εκπαιδευμένο στρατιωτικό σώμα και οι ικανότητες των Ελλήνων Στρατιωτικών Ηγετών να αναλάβουν ευθύνες τέτοιες σαν κι αυτήν του αξιώματος του προέδρου του Ευρωστρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου