ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η συνέντευξη του δημάρχου Δοινύση Χατζηδάκη για το βοτανόκηπο

Συναντήσαμε τον Διονύση Χατζηδάκη, τον Δήμαρχο του Παλαιού Φαλήρου την Πέμπτη, δύο μέρες  πριν από τα εγκαίνια του Δημοτικού Βοτανόκηπου. Παρακολουθούσε τις τελευταίες εργασίες, αν και στα δικά μας μάτια, όλα φαινόντουσαν να είναι στην εντέλεια.  Δύο εργάτες τοποθετούσαν τις τελευταίες ταμπελίτσες με τις ονομασίες του κάθε φυτού. 


Τον ρωτήσαμε να μας πει μερικές πληροφορίες για το τόσο μεγάλο έργο που θα ομορφύνει το ήδη περιποιημένο Παλαιό Φάληρο.  Στόχος του  είναι να το επισκέπτονται σχολεία και μαθητές και να ξεναγούνται στους χώρους του.

Η ιδέα και η πρωτοβουλία είναι αποκλειστικά της Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής τον ίδιο. Αφού μορφοποιήθηκε το 2007 ο χώρος των 80,000 τετραγωνικών μέτρων πράσινου, με τα 27,000 τ.μ. χλοοτάπητα (γκαζόν) και φυτεύθηκαν 3,500 δένδρα,  προχώρησαν πριν δύο μήνες (μόνο!) στην δημιουργία ενός πρότυπου βοτανόκηπου και όχι μόνον. Ο Δημοτικός αυτός Βοτανόκηπος έχει έκταση 3,140 τ.μ., και βρίσκεται μέσα στο Πάρκο του Φλοίσβου, ακριβώς δίπλα στην δημοτική καφετέρια. Τα φυτά που έχουν φυτευθεί είναι 60 είδη, 4,240 ρίζες, και το κάθε ένα έχει ενημερωτική πινακίδα , με την ονομασία και την χρησιμότητά  του. Υπάρχουν λουλούδια, βότανα, ακόμη και οπωροφόρα δένδρα. Η συνολική διαρρύθμιση και διάταξη είναι μελετημένη αρχιτεκτονικά και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των λαβυρίνθων και των πεζοδρόμων, είναι – μετά από προτάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – φιλικά στο περιβάλλον και δεν απορροφούν την ηλιακή ενέργεια και ακτινοβολία. Το κόστος για όλο αυτό το δημιούργημα (μελέτες και κατασκευή) δεν ξεπέρασε τις λίγες χιλιάδες ευρώ. Και αυτό, γιατί υπάρχει το μεράκι και η συνεχής φροντίδα όλων των ανθρώπων του Δήμου, που έχουν μάθει πια να συνεργάζονται και να δημιουργούν για το κοινό καλό και την ομορφιά της καθημερινότητας.

Το εντυπωσιακό είναι , όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ότι το έργο αυτό ξεκίνησε πριν δύο μήνες, και απασχολήθηκαν μόνο τρεις υπάλληλοι με το καθεστώς της Κοινωνικής Προσφοράς.΄Όπως μας είπε ο Δήμαρχος, ο Δήμος απασχολεί συνολικά 25  άτομα με αυτό το καθεστώς και είναι αξιέπαινα τα αποτελέσματα.


Ευχαριστήσαμε τον Δήμαρχο για τις πληροφορίες που μας έδωσε και τον συγχαρήκαμε για την τόσο μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ώστε το Παλαιό Φάληρο να έχει γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα  ένας πνεύμονας πράσινου.

Φωτογραφίες: Alimos Online






Πηγή: alimosonline.gr


Source: http://www.alimosonline.gr/5311-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B2%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%BA%CE%B7%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%BF%CF%85

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου