ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Ταξίδεψε στον Αρκτικό κύκλο με τη μηχανή του για ένα "κλικ"

Ένα παράτολμο εγχείρημα αποφάσισε να κάνει ο διακεκριμένος Έλληνας φωτογράφος Λουκάς Χαψής. Ετοίμασε τον φωτογραφικό του εξοπλισμό, καβάλησε την μηχανή του και ταξίδεψε 11.500 χιλιόμετρα, μέχρι το βορειότερο άκρο της Νορβηγίας. Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, περιγράφει την εμπειρία του και εξηγεί την απόφαση του να φύγει μόνος για ένα τέτοιο ταξίδι: «Είναι συνειδητή απόφαση να φύγω μόνος. Θέλω το χρόνο και την ησυχία μου, γιατί το κάθε κλικ απαιτεί ταλαιπωρία. Κατασκηνώνω με τις ώρες εκεί όπου εμπνέομαι. Περιμένω να φύγουν οι ορδές των τουριστών και οι καλύτερες εικόνες βγαίνουν από το σούρουπο μέχρι την αυγή. Είμαι σαν τον ψαρά που περιμένει υπομονετικά να βγάλει το ψάρι, μόνος του με τη θάλασσα.»

Το ταξίδι κράτησε 34 ημέρες όμως όπως εξηγεί ο ίδιος δεν ήταν καθόλου εύκολο να είναι μακριά από τους αγαπημένους του για τόσο καιρό. Από την άλλη όμως κλείνει facebook και email και απλά βιώνει την εμπειρία.

«Βλέποντας μία φωτογραφία που τράβηξα μου έρχεται στο μυαλό ακόμα και η μυρωδιά του συγκεκριμένου μέρους, το νοτισμένο χώμα, τα λουλούδια, η μυρωδιά της βροχής. Για μένα αυτό είναι το πραγματικό νόημα της ζωής, ο πραγματικός μου πλούτος είναι οι εμπειρίες μου και αυτές δεν μπορεί να μου τις φορολογήσει κανείς» εξηγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου