ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ελληνικό λάδι με ετικέτα στη "ΓΡΑΜΜΙΚΗ Β"...!!!!




Λάδια υπάρχουν πολλά, τελευταία όλο και περισσότερα. Ευτυχώς ξυπνήσαμε! Το λάδι που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι προϊόν και αποτέλεσμα μιας θαυμάσιας ιδέας. Τι ιδιαίτερο έχει αυτό το νέο λάδι που κυκλοφορεί σε μικρές ποσότητες για την ώρα στην Ελλάδα και στον Καναδά; Είναι υψηλής ποιότητας, χαμηλής οξύτητας και καταπληκτικής γεύση όπως και πολλά άλλα λάδια της χώρας μας.
Αυτό όμως που το κάνει να διαφέρει είναι ότι σχεδιάστηκε μια ετικέτα με την λέξη ''Έλαιον'' από την γραμμική Β, δηλαδή την αρχαιότερη Ελληνική γραφή που υπήρχε στην Ελλάδα, τα συλαβογράμματα, πριν την αλφάβητο. Ανακαλύφθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στην Κνωσσό από τον Έβανς και συνολικά έχουν βρεθεί περί τα 5000 κείμενα σε γραμμική Β. Το αρχαιότερο χρονολογείται γύρω στα 1450 π.Χ και ανακαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2010 στην Μεσσηνία. Το μπουκάλι μας λοιπόν γράφει ''Έλαιον'' ή ''Εραγον'' καθώς στην γραμμική Β δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ του ''λ'' και του ''ρ''.
"Ο συμβολισμός αυτής της επιλογής είναι ότι θέλουμε να μεταφέρουμε την Ελληνική παράδοση και ιστορία στα πέρατα του κόσμου μέσα από μια γλώσσα με φωνητική αξία και ιδεογράμματα''. "Ειλικρινά νιώθουμε περήφανοι που το ''Έλαιον'' μας θα πηγαίνει σε όλο τον κόσμο", ''αναζητήσαμε στο μπουκάλι και στην γεύση, την παράδοση" λένε οι εμπνευστές της ιδέας. ''Καλό δρόμο'' λοιπόν στο λάδι από την Μάνη...!

Μακάρι να γίνει παράδειγμα για όλες τις Ελληνικές εταιρίες και να εκλείψουν εντελώς όλες οι ξενόφερτες ετικέτες. Κάθε ξενόγλωσση ετικέτα - επιγραφή αποτελεί πολιτισμική βία εις βάρος μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου