ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ενημέρωση από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου, που πραγματοποιήθηκε στις 15/12/14

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου 2014. Φλέγοντα θέματα απασχόλησαν το δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη και τους δημοτικούς του συμβούλους για περίπου επτά ώρες, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο τέλος η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με 25 άτομα. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Φαληριωτών, οι οποίοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν το δημοτικό συμβούλιο και να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα στο δήμο μετά το κάλεσμα, που απηύθυνε με ρεπορτάζ του το Faliro Press News προτρέποντας όλους τους δημότες να δώσουν το παρών.Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ψηφίστηκε τελικά το θέμα του "Sea Park" παρά τις αρχικές ενστάσεις. 
Σε δυναμικές παρουσίες με γνώσεις σχετικά με τα προβλήματα του δήμου και με καίριες παρεμβάσεις έχουν εξελιχθεί δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Παλαιού Φαλήρου, ο γιατρός κ. Γιάννης Μπίτσικας και η κ. Αργυρώ Σύριγγα. Σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι εισηγήσεις τους είναι άκρως τεκμηριωμένες, "καυτηριάζοντας" τα κακώς κείμενα στο δήμο!

Συγκεκριμένα, αρνητικά απάντησε η ΡΑΚ στο ζήτημα της συνέχισης του Προγράμματος Πρόληψης Παιδικής Παχυσαρκίας «Παιδειατροφή» για το χρονικό διάστημα 2014-2017. Ο κ. Μπίτσικας ως γιατρός αλλά κι ως εθελοντής στον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος αναφέρθηκε στο ζήτημα λέγοντας πως «το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, κυρίως χάρη στην άοκνη εργασία, αλλά και στις ιδιαίτερες ικανότητες που επέδειξε η κ. Ελένη Παπαδοπούλου» και πρόσθεσε πώς «δεν μπόρεσα να εξηγήσω γιατί το συντονισμό αυτού του έργου δεν τον ανέλαβε κάποιος από τους αδιαμφισβήτητους θεσμικούς επιστημονικούς φορείς, από τους πολλούς που διαθέτει ευτυχώς η χώρα μας, όπως το υπουργείο Υγείας, η ΕΣΔΥ, το ΕΚΕΔΙ, η Ελληνική Εταιρεία Παχυσαρκίας σε συνεργασία με την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, το ΕΚΠΑ, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο κλπ.». Ο ίδιος επισήμανε ότι έμεινε με την απορία ποιος βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα και ποιος είναι πραγματικά ο σκοπός του. Στην επιστολή που απέστειλε η «Παιδειατροφή – Nostus» προς το δημοτικό συμβούλιο και επισυνάπτεται στην εισηγητική έκθεση, αναφέρεται ότι χρυσός υποστηρικτής του προγράμματος "ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ" είναι το ίδρυμα της Coca- Cola.
«Είναι λοιπόν η Coca-Cola πίσω από την "Παιδειατροφή" κ. δήμαρχε; Η εμπλοκή της δημιουργεί τεράστιο ηθικό ζήτημα. Στους πρωταρχικούς στόχους ενός επιστημονικού προγράμματος κατά της παιδικής παχυσαρκίας είναι η προσπάθεια αλλαγής με βιωματικές μεθόδους της συμπεριφοράς των παιδιών (Αγωγή Υγείας) απέναντι στα αναψυκτικά, με απώτερο στόχο την αποφυγή κατανάλωσής τους. Είναι δυνατόν να δεχθούμε χορηγία για ένα τέτοιο πρόγραμμα από τον παραγωγό ενός κατ’ εξοχήν ζαχαρούχου αναψυκτικού;» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
Τέλος, ο κ. Μπίτσικας κατέληξε λέγοντας «σας εγγυώμαι προσωπικά, ότι μπορούμε να πάρουμε άμεσα τις εγκυρότερες επιστημονικές συμβουλές, φυσικά δωρεάν, από οποιονδήποτε από τους θεσμικούς φορείς που ήδη σας ανέφερα! Μπορώ να αναλάβω προσωπικά να οργανώσω ένα αντίστοιχο πρόγραμμα. Σε δύο μήνες θα έχω έτοιμο σχεδιασμό και σε συνεργασία με το δήμο μπορούμε να το προχωρήσουμε. Σας πληροφορώ ότι πολλοί από αυτούς τους φορείς ψάχνουν τέτοιες ευκαιρίες στο πλαίσιο των ερευνητικών προγραμμάτων τους και ενθουσιάζονται με παρόμοιες προτάσεις, ειδικά όταν αφορούν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες. Καταψηφίζουμε λοιπόν την πρόταση και σας προτείνουμε να βάλουμε την Αγωγή Υγείας των παιδιών μας σε άλλη ευρύτερη και στερεότερη βάση! Σε αυτή την προσπάθεια η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση θα είναι αρωγός».

Από την πλευρά της, η κ. Αργυρώ Σύριγγα αναφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του γηπέδου «Αγγελόπουλος» με αφορμή το υφιστάμενο πρόβλημα και την πρόσφατη απόφαση προμήθειας χλοοτάπητα από την οικονομική επιτροπή.
«Γνωρίζετε τις στοιχειώδεις ελλείψεις που υπάρχουν; Γνωρίζετε αν το γήπεδο πληροί τις προϋποθέσεις για να έχει άδεια λειτουργίας; Επισκέφθηκα πρόσφατα το γήπεδο και πραγματικά θυμίζει τρενάκι του τρόμου. Ο χλοοτάπητας που συμφωνήσαμε να αλλαχτεί – αλλαγή που θα έπρεπε να έχει γίνει πριν από 4-5 χρόνια, όταν και έληξε η εγγύηση – έχει σκιστεί κι έχει κάτσει το έδαφος από κάτω» σημείωσε η κ. Σύριγγα.
Η Δημοτική Σύμβουλος της ΡΑΚ συνέχισε λέγοντας «οι ελλείψεις είναι ουσιαστικές. Δεν υπάρχουν πυροσβεστικοί κρουνοί, υπάρχει πρόβλημα στην περίφραξη του γηπέδου και μπαίνουν μέσα σκυλιά με αποτέλεσμα να χτυπάνε τα παιδιά κ να παθαίνουν σταφυλόκοκκο. Υπάρχει μια μόνο τουαλέτα η οποία είναι κλειστή γιατί δεν υπάρχει καθαρίστρια.Υπάρχει ιατρείο;» ρώτησε, για να λάβει την απάντηση του Δημάρχου πως λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Τέλος, η κ. Σύριγγα αναφέρθηκε στο συνορεύων γήπεδο μπάσκετ, το οποίο τις προάλλες ήταν γεμάτο νερό από τη βροχή και το καθάριζαν οι γονείς για να προπονηθούν τα παιδιά τους, επειδή δεν υπάρχουν υπάλληλοι.
Ο επικεφαλής της παράταξης "Μαζί για το Φάληρο" κ. Γιώργος Βασιλείου, συμφώνησε με τα θέματα, που έθιξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Παλαιού Φαλήρου, ενώ επανέλαβε για ακόμη μία φορά τις ενστάσεις του για το θέμα του αναψυκτηρίου στο πάρκο Φλοίσβου. Ο κ. Γιώργος Βασιλείου τάχθηκε κατά οποιασδήποτε ενέργειας για την παράταση μισθώσεως του αναψυκτηρίου από τον υφιστάμενο επιχειρηματία, καταψηφίζοντας μάλιστα το θέμα όταν τέθηκε προς ψήφιση. 
Σε καταγγελία κατά του δημάρχου προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Τριάντος, κατηγορώντας τον ότι δεν εφαρμόζει το νόμο 3852/10 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) και σαμποτάρει το θεσμό του συμπαραστάτη προς το δημότη και τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Τριάντος είπε ότι "ο Συμπαραστάτης του Δημότη έχει ως αρμοδιότητα να δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου και διαμεσολαβεί να επιλυθούν σχετικά προβλήματα. Ενώ ο νόμος ορίζει ότι εντός διμήνου από την εγκατάσταση της Δημοτικής Αρχής πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη, ο δήμαρχος επειδή δεν θέλει να υπάρχει ο θεσμός γιατί φοβάται ότι ως ελεγκτικό όργανο, θα λειτουργεί ανταγωνιστικά και επικριτικά απέναντί του, αν και έχουν περάσει 3,5 μήνες που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, δεν το έχει φέρει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο".
Ο κ. Τριάντος επισήμανε ότι και το 2010 που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος φρόντισε έχοντας και τότε τη πλειοψηφία να μην εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη, στερώντας το δικαίωμα σε κάθε δημότη και επιχείρηση να κάνουν χρήση αυτού του θεσμού, ενώ ζήτησε άμεσα να γίνει η διαδικασία της εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο ίδιος χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στα χρονικά του δήμου Παλαιού Φαλήρου το θέμα της παράτασης μισθώσεως του αναψυκτηρίου στο πάρκο Φλοίσβου. Μάλιστα, κατήγγειλε το δήμαρχο για ένοχη ανοχή, για παραλείψεις, για καθυστέρηση, για προκλητική επιμονή, για σκοπιμότητα και για μεθόδευση.
"Είναι απαράδεκτο να έχουν περάσει δύο χρόνια από τη λήξη της σύμβασης 31/12/2012, να χρωστά η επιχείρηση περίπου 500.000 ευρώ και να μη του έχει κάνει έξωση, όπως του ζητούσε η αντιπολίτευση και ακόμη πολλοί δικοί του Δημοτικοί σύμβουλοι.Είναι απαράδεκτο και είναι μεθόδευση να έχει λήξη η σύμβαση 31/12/2012 και να ζητείται η παράταση της μίσθωσης, δύο χρόνια αργότερα. Είναι απαράδεκτο ακόμη και σήμερα που ζήτησε να παραταθεί η σύμβαση να χρωστά ο επιχειρηματίας πέρα των ανωτέρω και τα τρέχοντα ενοίκια του 10ου, 11ου,12ου.
Είναι απαράδεκτο να προτείνει την παράταση της σύμβασης ζητώντας να μειωθεί το ενοίκιο 17620 ευρώ κατά 20% και ο επιχειρηματίας παράλληλα να προσφεύγει στα δικαστήρια και να ζητά να πληρώνει ενοίκιο από 17620 μόνο 5000ευρώ!! Είναι απαράδεκτο να ζητά ο επιχειρηματίας να του ανανεωθεί η σύμβαση και να επικαλείται τη δικαίωση του στη περιφέρεια, γιατί έως σήμερα δεν του ζητήθηκε να φύγει και να παραδώσει το κτίριο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριάντος.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν έχει καμιά εμπάθεια με την επιχείρηση, ενώ απέδειξε με οικονομικά στοιχεία, (μεγάλες μηνιαίες υποχρεώσεις, παθητικούς ισολογισμούς), ότι δυστυχώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ο επιχειρηματίας, αφού χρωστά παντού και τα έσοδα τα οποία δηλώνει υστερούν των εξόδων του. Ο κ. Τριάντος κατέληξε, εκφράζοντας το φόβο ότι ο επιχειρηματίας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί οικονομικά και σύντομα το δημοτικό συμβούλιο θα προβεί σε νέο διαγωνισμό για να βρει νέο μισθωτή. Γεγονός βεβαίως που θα είναι σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου, αφού θα έχει χαθεί χρόνος και πιθανόν και έσοδα.
Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Πιτούλης, επικεφαλής του συνδυασμού "Εμείς για το Φάληρο" τοποθετήθηκε στα παρακάτω: 
1) Αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο 5ο δημοτικό σχολείο, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα διότι το νερό της βροχής πέφτει στους ηλεκτρολογικούς πίνακες, καθώς επίσης πλημμυρίζουν το κυλικείο και οι διάδρομοι.
2) Αναφέρθηκε στην δωρεά του συνδυασμού "Εμείς για το Φάληρο" για τη δημιουργία ενός λαχανόκηπου στο διαπολιτισμικό δημοτικό σχολείο.
3) Για το ΔΑΚ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο) ανέφερε ότι πρέπει να σταματήσει να εισπράττει από τους δημότες και να εισπράττει μόνο από τους μη δημότες. Εξάλλου τα έσοδα από τα εισιτήρια εισόδου αναλογούν σε 8 άτομα την ημέρα τα οποία δείχνουν ότι σίγουρα δεν είναι όλοι οι πολίτες ίσοι καθώς άλλοι πληρώνουν και άλλοι όχι. Τόνισε δε, ότι αυτή η κατάσταση επισύρει και ποινικές ευθύνες στο ΔΣ του Πολιτιστικού Αθλητικού Κέντρου. Επίσης ότι είναι απαράδεκτο να μην γνωρίζουμε τα έσοδα από τους δημότες και από τους μη δημότες.
4) Ζήτησε να γνωρίζει η παράταξή του τις ημέρες παραλαβής των διαφόρων έργων για να παρευρίσκονται εξειδικευμένοι συμπολίτες μας.
5) Ζήτησε να μάθει από το δήμαρχο εάν είναι μέτοχος σε ηλεκτρονική εφημερίδα η οποία προσπαθεί να προσποριστεί δημοσιότητα χρησιμοποιώντας το όνομα του σε κοινωνικό δίκτυο. Κατά τα λεγόμενα του δημάρχου, ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση, οπότε ο επικεφαλής απαίτησε να κινηθεί νομικά εναντίον του ηλεκτρονικού μέσου.
6) Αναφέρθηκε επίσης, σε καταγγελία δημότη, που ενώ αρχικά ο δήμαρχος είχε πάρει θέση σε προηγούμενο συμβούλιο λέγοντας πως είχε πράξει ενέργειες κατά κάποιων παραβάσεων, τελικά είπε ότι δεν είχε προχωρήσει.
7) Για το περιβόητο αναψυκτήριο "Sea Park", ανέφερε ότι μία παράλειψη της νομικής υπηρεσίας του δήμου δεν πρέπει να καλυφθεί με άλλη λανθασμένη απόφαση. Τόνισε δε πως αν και εφόσον προχωρήσει ο δήμος σε παράταση της σύμβασης να εξασφαλίσει εγγράφως ότι δεν θα υπάρξουν διεκδικήσεις αποζημίωσης από τον εν λόγω επιχειρηματία όπου θα κληθούν οι δημότες να τον αποζημιώσουν.
8) Για το θέμα παράτασης προθεσμίας του έργου "καθαρισμός φρεατίων όμβριων του Δήμου 2014", ανέφερε ότι δεν δικαιολογείται η παράταση. Απαίτησε εάν ο συγκεκριμένος εργολάβος καθαρίσει δωρεάν όλα τα φρεάτια των σχολικών κτιρίων που είναι βουλωμένα, τότε να του δοθεί η συγκεκριμένη παράταση.
Ο κ. Σωτήρης Μεταξάς, από την Ελληνική Αυγή ζήτησε για ακόμη μία φορά από το δήμαρχο να εξασφαλίσει γραφεία σε χώρους του δημαρχείου για όλες τις δημοτικές παρατάξεις προκειμένου να έχουν άμεση επαφή με τους δημότες. Το θέμα είχε θέσει και παλαιότερα ο επίσης δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής κ. Τρύφωνας Μπουγάς. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα διευθετήσει άμεσα το ζήτημα. Επίσης, ο κ. Μεταξάς τάχθηκε υπέρ των δράσεων της Μ.Κ.Ο. "Άνοδος" στο δήμο Παλαιού Φαλήρου, μια και πρόκειται για το καλό των δημοτών, ενώ διερωτήθηκε για ποιο λόγο η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Παλαιού Φαλήρου έχει αντίθετη άποψη και δεν επιθυμεί τη συνεργασία του δήμου με τη συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο.
Ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής κ. Τρύφωνας Μπουγάς τόνισε ότι θα πρέπει να μετακινηθούν οι κάδοι σκουπιδιών, που βρίσκονται σε Κοψαχείλα και Αμφιθέα γιατί στα σημεία, που είναι τοποθετημένοι ελλοχεύουν πολλούς κινδύνους για τους οδηγούς αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να συμβαίνουν ατυχήματα. Η παρέμβαση του κ. Μπουγά βρήκε σύμφωνο το δήμαρχο. Επίσης, ο κ. Μπουγάς έθεσε το θέμα των κουνουπιών, τα οποία αν και είμαστε στην καρδιά του χειμώνα ταλαιπωρούν τους δημότες. Μάλιστα, το νεκροταφείο και το γκαράζ στην Κοψαχείλα είναι εστίες συγκέντρωσής τους. Ο δήμαρχος απάντησε στον κ. Μπουγά ότι έχουν γίνει οι απαιτούμενοι ψεκασμοί αλλά λόγω ενστάσεων των οικολόγων δεν χρησιμοποιήθηκαν ιδιαίτερα ισχυρά φάρμακα για να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον.Διαβάστε περισσότερα εδώ
http://faliropressnews.blogspot.gr/2014/12/151214.html


Διχασμένη και αναποφάσιστη είδαμε τη Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ, η οποία αν και ψήφισε υπέρ της μείωσης του μισθώματος για τον επιχειρηματία του Sea Park, δεν μας έδωσε σαφή απάντηση ή μπορεί εμείς να μην καταλάβαμε καλά αν θέλει να πραγματοποιηθεί νέος διαγωνισμός για την ανάθεση του αναψυκτηρίου σε άλλο επιχειρηματία. Δεν το περιμέναμε αυτό μια και ο επικεφαλής της, κ. Νίκος Παπαγεωργίου είναι από τα ενημερωμένα άτομα επί των θεμάτων του Παλαιού Φαλήρου.
Καθοριστική υπήρξε η συμβολή της ευειδούς δημοτικής συμβούλου και δικηγόρου κ. Χαράς Γιαννοπούλου στο δημοτικό συμβούλιο. Η κ. Γιαννοπούλου με τις νομικές της γνώσεις έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων και ειδικά στο θέμα του Sea Park. Μάλιστα, θα λέγαμε ότι σε αυτήν οφείλεται έως ένα βαθμό η ψήφιση από τους δημοτικούς συμβούλους της συνέχισης μισθώσεως στο Sea Park, αφού εξήγησε σε όσους ψήφισαν υπέρ ότι δεν πρόκειται να εμπλακούν σε νομικές περιπέτειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου