ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015!


Γράφει ο δημοσιογράφος
Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος
Έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες που διαθέτουμε για το επικρατέστερο σενάριο που συζητείται σχετικά με τις πιθανές ημερομηνίες που έχουν αποφασίσει η κυβέρνηση με τον Πρόεδρο της Βουλής για την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας σας αποκαλύπτουμε : Η διαδικασία θα αρχίσει στις 15 Ιανουαρίου 2015 με συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής και κατά το Σύνταγμα της Ελλάδος οι πρώτες ψηφοφορίες θα διεξαχθούν στις 23 και 28 αντίστοιχα κατά τις οποίες απαιτείται τα 2/3 των βουλευτών , δηλαδή 200 να ψηφίσουν για την εκλογή Προέδρου . Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί αυτός ο αριθμός , τότε θα διεξαχθεί τρίτη ψηφοφορία στις 3 Φεβρουαρίου 2015 με απαιτούμενο αριθμό 180 βουλευτών . Αν και πάλι κανένας από τους προταθέντες για το αξίωμα του Ανωτάτου Άρχοντα δεν λάβει τον απαιτούμενο αριθμό , τότε θα οδηγηθούμε σε Εθνικές Εκλογές της πρώτης Κυριακής του Μαρτίου 2015 δηλαδή στις 2 Μαρτίου
Σύμφωνα με το άρθρο 31 του Συντάγματος της Ελλάδος «Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί όποιος είναι Έλληνας πολίτης έχει ελληνική καταγωγή , έχει συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας του και έχει νόμιμη ικανότητα του εκλέγειν » . Το άρθρο 32 του συντάγματος προβλέπει : Η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την Βουλή γίνεται με ονομαστική ψηφοφορία και σε ειδική συνεδρίαση , και εκλέγεται εκείνος που συγκεντρώνει την πλειοψηφία των 2/3 του συνολικού αριθμού των βουλευτών .
Αν δεν επιτευχθεί ούτε και στην τρίτη ψηφοφορία αυξημένη αυτή πλειοψηφία , η Βουλή διαλύεται μέσα σε 10 ημέρες από ψηφοφορία και προκηρύσσεται εκλογή για ανάδειξη της νέας Βουλής »
Σύμφωνα με το άρθρο 53 του Συντάγματος «η διενέργεια γενικών Βουλευτικών εκλογών πραγματοποιείται μέσα σε 30 ημέρες και η σύγκληση της νέας Βουλής σε τακτική σύνοδο μέσα σε άλλες 30 ημέρες από αυτές».
Η Βουλή που αναδεικνύεται από τις νέες εκλογές εκλέγει με ονομαστική ψηφοφορία Πρόεδρο της Δημοκρατίας μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν , εκείνον που συγκέντρωσε την σχετική πλειοψηφία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου