ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Πώς θα διεξαχθεί η σημερινή πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με την διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής ξεκινά στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Για την εκλογή Προέδρου κατά την πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία χρειάζονται τα 2/3 των βουλευτών (200 ψήφοι) και στην τρίτη ψηφοφορία τα 3/5 των βουλευτών (180 ψήφοι).

Με βάση το άρθρο 140 του Κανονισμού της Βουλής «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Boυλή ενεργείται με ονομαστική ψηφοφορία». Η ψηφοφορία πρέπει να ξεκινήσει άμεσα καθώς στο άρθρο 140 παρ. 4 ξεκαθαρίζεται ότι «της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν προηγείται συζήτηση».

Υποψήφιοι μπορεί να είναι μόνο όσοι προταθούν από τα κόμματα: «Η Boυλή ψηφίζει ύστερα από προτάσεις που μπορούν να γίνουν μόνο από τις Koινoβoυλευτικές Oμάδες. Δικαίωμα πρότασης επίσης έχει και η κατά την έννοια τoυ άρθρoυ 16 παρ. 5 Ομάδα των ανεξαρτήτων, υποψήφιος της οποίας θεωρείται όποιος συγκεντρώσει τις περισσότερες υποδείξεις των μελών της. Άλλες υποψηφιότητες δεν ανακοινώνονται στη Boυλή».

Η ψηφοφορία είναι ονομαστική και κάθε βουλευτής αναφέρει το όνομα του υποψηφίου που ψηφίζει, αλλιώς η ψήφος του καταχωρείται στα «παρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου