ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Προπύλαια: Συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Με παλμό, αρκετό κόσμο (πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό στις 8.000) ολοκληρώθηκε η (πρώτη χρονικά) πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και συμπαράστασης στον –στενό του φίλο– Νίκο Ρωμανό που κάνει απεργίας πείνας. Το πλήθος κατευθύνθηκε από τα Προπύλαια μέσω Χαυτείων στο Σύνταγμα και επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης. Ραντεβού για νέα συγκέντρωση και πορεία στις 18:00 έχουν δώσει αντιεξουσιαστικές οργανώσεις στα Προπύλαια.

17.02 Μικροένταση στην Πλατεία Εξαρχείων, φωτιές σε σκουπίδια κατά μήκος της Στουρνάρη, περιορισμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης από την αστυνομία.

17.00 Ανοιχτός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταμα, κλειστοί οι σταθμοί σε Ευαγγελισμό, Μέγαρο

16:01 Ολοκληρώθηκε η πορεία, καθώς ο κύριος όγκος κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια. Παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο.

15:53 Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνονται προς την Ομόνοια, ενώ οι νεαροί μαθητές με τα καλυμμένα πρόσωπα κατευθύνονται προς τα Εξάρχεια μέσω της Εμμ. Μπενάκη.

15:41 Η κεφαλή της πορείας έφτασε στο σημείο από όπου είχε ξεκινήσει, στα Προπύλαια.

15:38 Χαρακτηριστικό της τεταμένης ατμόσφαιρας είναι η απάντηση με δύο βομβίδες κρότου - λάμψης από πλευράς αστυνομικών όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές τούς πέταξαν νεράντζια. Η διμοιρία βρισκόταν μπροστά στο κτίριο της Ακαδημίας.

15:30 Με κατεύθυνση προς τα Προπύλαια συνεχίζεται η πορεία.

15:21 Στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος η πορεία (μέσω Όθωνος). Στοσημείο εκείνο βρίσκονται και οι σύροι πρόσφυγες που κάνουν απεργία πείνας ζητώντας ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου