ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ποιοι θα είναι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ


Ουρές για μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ… Το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα δημιουργεί συνωστισμό υποψηφίων για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου οι αποφάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν στην προσεχή συνεδρίαση της ΚΠΕ το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το παζλ των ψηφοδελτίων συμπληρώνεται ως εξής:
Επικρατείας: Αναζητείται προσωπικότητα με υψηλό συμβολισμό για τη θέση του επικεφαλής, από τη στιγμή που ο Φώτης Κουβέλης θα κατέβει στη Β Αθήνας. Σε εκλόγιμη θέση ο Νίκος Κοτζιάς. Εκεί, πιθανότατα, και ο εκπρόσωπος τύπου Πάνος Σκουρλέτης. Γίνεται προσπάθεια να αποδεχτεί ο καθηγητής Ευτύχης Μπιτσάκης που έχει δεσμούς με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Β Αθήνας: Εκτός από τους νυν (13) βουλευτές θα είναι υποψήφιοι διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς, ο πρώην ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής και ο Γραμματέας της ΚΠΕ Δημήτρης Βίτσας. Θεανώ Φωτίου και Δημήτρης Τσουκαλάς θα μετακομίσουν στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας από το Επικρατείας. Επίσης, ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης και δημοσκοπήσεων Κώστας Πουλάκης (από την Μαγνησία) και ο Γιάννης Μπαλάφας. 

Στη Β΄ Αθηνών θα ενταχθούν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Ήσυχος, η Σόφη Παπαδόγιαννη, ο Γιάννης Τόλιος. Εκεί ήθελε να πολιτευτεί ο Οδυσσέας Βουδούρης, για τον οποίο υπάρχουν σοβαρές εσωκομματικές αντιδράσεις. Ερωτηματικό είναι η Μιλένα Αποστολάκη.
Α Αθήνας: Εκτός από τους νυν βουλευτές, θα είναι υποψήφιοι η συνδικαλίστρια της ΑΔΕΔΥ Δ. Σπανού, η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου (από το Επικρατείας), ο καθηγητής Στ. Κουβελάκης, και ο Γ. Σακελλαρίδης.
Περιφέρεια Αττικής: Πέραν των τριών νυν βουλευτών Αλέξη Μητρόπουλου, Νάσου Αθανασίου και Γιώργου Πάντζα, υποψήφιοι θα είναι ο πρώην συνδικαλιστής και στέλεχος του πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος Αλέκος Καλύβης, καθώς και ο Βασίλης Πριμηκήρης.
Από τους ανεξάρτητους πιθανή θεωρείταιη υποψηφιότητα του Θ.Παραστατίδη στο Κιλκίς (υπάρχουν αντιδράσεις μετά την κοινή δήλωσή του με τον Βουδούρη), της Θ. Τζάκρη (Πέλλα), του Μ. Μπόλαρη (Α΄ Θεσσαλονίκης ή Σέρρες). Από πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ακούγονται τα ονόματα των Σταύρου Εμινίδη (Καβάλα), τον Θανάση Γικόνογλου (Ημαθία) και της Μαρίας Θεοχάρη (Καρδίτσα). Από το ευρωψηφοδέλτιο εκτιμάται ότι θα αξιοποιηθούν ο Νικήτας Κανάκης, πρώην Πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου”, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης, ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο γιατρός Δ. Βαρνάβας, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, η καθαρίστρια Δήμητρα Μανώλη, η πρώην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Α. Χριστακάκη, το στέλεχος του Γραφείου Τύπου Ράνια Σβίγκου, τα κομματικά στελέχη Χρήστος Λιάσκος και Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να διεκδικήσουν την επανεκλογή τους οι Δ. Αναγνωστάκης, Α. Ξηροτύρη, Μ. Ρεπούση, Μ. Γιαννακάκη, Γ. Κυρίτσης.
Στο Πειραιά θα δώσουν τη μάχη η Νίνα Κασιμάτη, κόρη του πρώην ΓΓ Αθλητισμού (επί Ανδρέα Παπανδρέου) Γιώργου Κασιμάτη και ο Στάθης Λεουτσάκος.
Στη Θεσσαλονίκη θα πολιτευτεί ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλος, “παίζεται” ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Άρης Καζάκος, ίσως ο δημοσιογράφος της ΕΤ-3 Αλέκος Τριανταφυλλίδης. Στα Γιάννενα ο πρώην Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, στην Αιτωλοακαρνανία ο καθηγητής Γιάννης Κολοβός, στην Αχαΐα ο Δημήτρης Τεμπονέρας, γιός του αδικοχαμένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, στην Ηλεία ο Δημήτρης Μητρόπουλος, αδελφός του Αλέξη Μητρόπουλου, στην Κορινθία ο Πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία Θανάσης Καποτάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου