ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση Παπούλια-Νταβούτογλου: Σεβασμό του διεθνούς δικαίου ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Είμαστε γείτονες, θα μείνουμε γείτονες, γι' αυτό πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.Ο κ. Παπούλιας ζήτησε να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας και είπε ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας-Τουρκίας συμβάλει στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο κ. Νταβούτογλου αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία είπε ότι «μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα, το μόνο που δεν μπορούμε να αλλάξουμε στις δύο χώρες είναι η γεωγραφική τους θέση». Και πρόσθεσε «ευτυχώς που είμαστε γείτονες γιατί και ιστορικά έχουμε ελάχιστα παραδείγματα τέτοιου είδους γειτονίας με πολλά κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά και καλές σχέσεις, πρέπει να πω».

Προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί την Τουρκία. Του είπε μάλιστα ότι «σας είχα προσκαλέσει να έρθετε και ως υπουργός Εξωτερικών και τώρα σας προσκαλώ ως πρωθυπουργός».

«Έχει 62 χρόνια να επισκεφθεί την Τουρκία ελληνας αρχηγός κράτους» πρόσθεσε. Παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος και οι υπουργοί Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου