ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Αλέξη, βάλε φρένο στους υπουργούς σου...

Αυτό που ζητάει η Αθήνα – και έγινε ξεκάθαρο από την χθεσινή ομιλία του κ.Τσίπρα στο υπουργικό - είναι έναν συμβιβασμό με τις Βρυξέλλες. Η Αθήνα θα τηρήσει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στην οικονομία με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς με στόχο το εξής αντάλλαγμα: μέρος των ανεδαφικών πλεονασμάτων που ζητούν οι δανειστές να μπορεί να επενδυθεί στην οικονομία για να επιτρέψει μια πιο γρήγορη επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη- για όποιον δεν κατάλαβε αντίστοιχες δηλώσεις έχει κάνει τις τελευταίες μέρες σε όλα τα μεγάλα ξένα μέσα ο νέος υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Ωστόσο, το μήνυμα Τσίπρα- Βαρουφάκη το οποίο έγινε σαφές στο υπουργικό συμβούλιο και κεκλεισμένων των θυρών , δεν φάνηκε να το πήραν οι περισσότεροι υπουργοί που συνέχισαν και χτες να υπόσχονται -σχεδόν με προκλητικό τρόπο - τα πάντα στους πάντες.

Ο αναπληρωτής υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος είπε ότι θα επαναπροσλάβει τους δημοσίους υπαλλήλους που απολύθηκαν (γύρω στους 9.500 αν δεν κάνω λάθος) και θα καταργήσει τον θεσμό της διαθεσιμότητας, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ,Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π.Λαφαζάνης «έπνιξε» την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και υποσχέθηκε φθηνότερο ρεύμα για όλους ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας έβαλε τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις και πέταξε την COSCO στη θάλασσα. Βασιλιάς των παροχών ήταν ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα νομοθετήσει κατά της μείωσης των επικουρικών συντάξεων και δεν θα επιτρέψει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου