ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

"Μην υποθέτεις ότι η Ευρωζώνη θα δεχθεί τις προτάσεις σου"

Να μην υποθέτει πως η Ευρωζώνη θα δεχθεί τα σχέδια της κυβέρνησής του προειδοποίησε... τη Δευτέρα τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, ο κ. Γιούνκερ συμβούλευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, να μην «υποθέτει» πως το κλίμα έχει αλλάξει τόσο στην Ευρωζώνη, ώστε να δεχθεί απλά όλες τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά στους Έλληνες ψηφοφόρους, αναφορικά με τη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μόνον εν μέρει απάντησε» στις ανησυχίες των Βρυξελλών αναφορικά με τα σχέδιά του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις που έκανε χθες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δηλώσεις Γιούνκερ έγιναν πριν από συνομιλίες του με Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD), εταίρους στον συνασπισμό της Άγγελας Μέρκελ. Επίσης, το πρακτορείο αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παρουσίασε σχέδια για την κατάργηση του προγράμματος λιτότητας και απέκλεισε οποιαδήποτε επέκταση του προγράμματος στήριξης, μπαίνοντας σε πορεία σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους εταίρους του.

Σημειώνεται πως σήμερα το πρωί έφυγαν από την Αθήνα ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (EuroWorking Group) Τόμας Βίζερ και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο, οι οποίοι είχαν έρθει από χθες στην χώρα μας προκειμένου να συνεργαστούν με το υπουργείο Οικονομικών και να βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία των ελληνικών θέσεων εν όψει της έκτακτης συνεδρίασης της Ευρωομάδας.

Σύμφωνα με πηγές από την Τρόικα των δανειστών, οι πιέσεις που άσκησαν οι δύο άντρες ήταν ασφυκτικές, αφού ξεκαθάρισαν ότι οι ώρες περνάνε και η διορία των 72 ωρών ως το Eurogroup τρέχει χωρίς να έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής κανένα σχέδιο από την ελληνική πλευρά. Μάλιστα δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους γιατί ενώ δεν έχουν δει ούτε καν νούμερα, την ίδια ώρα κυβέρνηση και πρωθυπουργός υπόσχονται όλα σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου