ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας σε Θεοδωράκη: «Σαν παλιός πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική»

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη στο σπίτι του στην Ακρόπολη. Ο κ. Τσίπρας έφτασε στον λόφο του Φιλοπάππου στις 10:30 το πρωί. Στον σύντομο διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός είπε στον κ.Θεοδωράκη ότι είναι πολεμιστής. «Εσύ είσαι πολεμιστής…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «…και σαν παλιός πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό. Δεν πρέπει να πας να πέσεις στη φάκα του αντιπάλου, πρέπει να κάνεις και ελιγμούς στη μέση».

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι έχει για όπλο την ενότητα του λαού σε αυτή την κρίσιμη μάχη: «Το πιο σημαντικό πολεμοφόδιο που έχουμε είναι η πλατιά εθνική λαϊκή ενότητα», είπε με τον Μίκη Θεοδωράκη να συμφωνεί και να επιτείνει: «Πρώτα απ’ όλα αυτό που υπάρχει είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με τη βούλα της Βουλής…».

Όπως επίσης είπε ο Μίκης Θεοδωράκης στον Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις και τη μάχη της ελληνικής κυβέρνησης, είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος: «Εσύ είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος έχει αίσθηση, κατάλαβε δηλαδή ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. Και αυτό που είπα χθες-προχθές, να έχουμε τη δύναμη στο nein που πρέπει να πούμε, στο όχι, δεν το στηρίζω απλώς… Είναι εφικτότερο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είμαστε πάρα πολύ κοντά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου