ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Το εξώδικο της Ελένης Μενεγάκη...

Με αφορμή την δημοσίευση φωτογραφιών από τα γενέθλια της κόρης σε περιοδικά lifestyle περιεχομένου η Ελένη Μενεγάκη απέστειλε εξώδικο σε όλα τα μέσα ενημέρωσης με το οποίο απαγορεύει την λήψη φωτογραφιών των ανήλικων παιδιών της από οποιονδήποτε χώρο, ακόμα και δημόσιο και την δημοσίευση τους ακόμα και με χρήση pixel. Σε περίπτωση που κάποιος παραβεί την συγκεκριμένη προειδοποίηση, σύμφωνα με το εξώδικο, καθίσταται παράνομος και εναντίον του θα ασκηθεί κάθε νόμιμο μέσο.


Καταλήγοντας η κυρία Μενεγάκη τονίζει μεταξύ άλλων ότι «Τα όρια σεβασμού του νόμου και της στοιχειώδους κοινωνικής συμπεριφοράς καθενός που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, εναπόκεινται στον ίδιο».


Δεν είναι η πρώτη φορά που όχι μόνο η Ελένη Μενεγάκη αλλά και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της εγχώριας σόουμπιζ αναγκάζονται μέσω εξωδίκου να απαγορεύσουν την δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών τους.


Κι εδώ προκύπτει το εξής δίλημμα. Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι παντρεύτηκαν, γέννησαν και στη συνέχεια βάφτισαν τα παιδιά τους παρουσία φωτογράφων αποφασίζουν ξαφνικά να απαγορεύσουν στους φωτογράφους να πλησιάσουν και να απαθανατίσουν προσωπικά ενσταντανέ; Δεν είναι οξύμωρο αυτό;


Επιπλέον ουκ ολίγοι εξ αυτών, πριν καν προλάβουν οι φωτογράφοι, έχουν δημοσιοποιήσει φωτογραφίες τους από ιδιωτικές στιγμές τους στα κοινωνικά δίκτυα με χιλιάδες followers.


Στο ενδιάμεσο έχουν διοχετεύσει μέσω των εκπομπών τους κάθε λεπτομέρεια και πληροφορία για τα όσα διαδραματίστηκαν στο σπίτι, στο σχολείο, στο πάρτι, στη βόλτα.


Δυστυχώς τα λάθη που έγιναν στην εγχώρια σόουμπιζ από ανθρώπους που πίστευαν ότι τα παιδιά και οι οικογένειές τους θα συνδράμουν στην λάμψη και στην δημοφιλία τους είναι σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου