ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Το παρασκήνιο πίσω από το Eurogroup

Το προσχέδιο του Eurogroup για την Ελλάδα που θα εκδιδόταν, αλλά τελικά δεν πέρασε, ανέφερε πως η Αθήνα θα διερευνούσε παράταση και εάν υπήρχε επιτυχία, κάτι τέτοιο θα «γεφύρωνε τον χρόνο» για νέα συμφωνία, σύμφωνα με τους Financial Times.Η ελληνική πλευρά απέρριψε το προσχέδιο ανακοινωθέντος των «19». Κατά τους Financial Times η Αθήνα απέρριψε τελικά το προσχέδιο ανακοινωθέντος εξαιτίας της αναφοράς περί επέκτασης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του παρόντος προγράμματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT όλες οι πλευρές είχαν συμφωνήσει στο κοινό ανακοινωθέν, αλλά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των Γ. Δραγασάκη και Γ. Βαρουφάκη με το Μαξίμου το προσχέδιο απορρίφθηκε.

Οι Δραγασάκης-Βαρουφάκης ήταν έτοιμοι να το υπογράψουν, ωστόσο μετά από συνομιλία περίπου δύο ωρών, το Μαξίμου άσκησε βέτο κυρίως όσον αφορά στην παράταση του προγράμματος και σταμάτησαν όλα.

Η αναφορά σε «παράταση» του προγράμματος ήταν το στοιχείο εκείνο που εμπόδισε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος μετά τις συνομιλίες στο Eurogroup, όπως επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Tο κείμενο που είχε συνταχθεί, αλλά δεν δημοσιεύτηκε ποτέ παρουσίασε ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας Πίτερ Σπίγκελ. (Peter Spiegel).

«Είναι η δήλωση του Eurogroup στην οποία συμφώνησε ο Βαρουφάκης, αλλά η Αθήνα απέρριψε» έγραψε στο Twitter, για να πάρει αμέσως την απάντηση από τον υπουργό Οικονομικών. Στο tweet-απάντηση ο Βαρουφάκης αναφέρει: «Μπορώ να προτείνω να απέχετε από αμφίβολες θέσεις (claims) βασισμένες σε ακόμα πιο αμφίβολες διαρροές; Είναι μάλλον απρεπές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου