ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Τo Παλαιό Φάληρο της Αφροδίτης Γραμμέλη



H Aφροδίτη Γραμμέλη δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η αιχμηρή της πένα σε συνδυασμό πάντα με την αντικειμενική της ματιά έχουν κερδίσει το σεβασμό του αναγνωστικού κοινού αλλά και τον φόβο, ίσως και την αντιπάθεια αρκετών τηλεοπτικών προσώπων, χρόνια τώρα. Κόντρα στο αυστηρό προφίλ το οποίο λόγω του επαγγέλματός της ως τηλεκριτικός δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να αποφύγει, η Αφροδίτη Γραμμέλη παραμένει ένας πολύ ειλικρινής, ευγενικός και ιδιαίτερα ζεστός άνθρωπος.
Τρυφερή μαμά, άψογη επαγγελματίας, όμορφη γυναίκα. Με την Αφροδίτη είχα την τύχη να συνεργαστώ φέτος στην τηλεοπτική εκπομπή Joy και αυτό που μπορώ με σιγουριά να πω είναι ότι είναι ένας από του πιο απλούς, προσιτούς και σπάνιους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στον χώρο. Χαίρομαι λοιπόν ιδιαίτερα που μοιράζεται τις αγαπημένες της συνήθειες μαζί μας!

1. Μένω στο Π.Φάληρο από... το 2005

2. Αγαπώ στην περιοχή που μένω γιατί... έχει μια αύρα μαγική. Συνδυάζει τόσα πολλά.

3. Το Π. Φάληρο ξεχωρίζει από τις άλλες περιοχές γιατί... έχει αρχοντιά, είναι ταυτόχρονα λαϊκό και κοσμοπολίτικο. Ο λόγος που το επέλεξα ήταν η Μαρία Ναυπλιώτου. Το επισκέφτηκα για να της πάρω μία συνέντευξη και το ερωτεύτηκα αμέσως. Τότε είπα ότι θα μείνω εδώ.

4. Αγαπημένο στέκι... τα σκαλάκια στην Μαρίνα Φλοίσβου. Με παγωτό στο χέρι και να χαζεύουμε την Δύση του ηλίου στην Καστέλα απέναντι, πίσω από τον Προφήτη Ηλία

5. Αγαπημένη βόλτα για περπάτημα... Η παραλία από τον Φλοίσβο ως την Μαρίνα Αλίμου και τούμπαλιν.

6. Αγαπημένη μου συνήθεια με τον γιο μου... Ποδηλατάδα και παιχνίδι στο πάρκο Φλοίσβου

7. Το μαγαζί με το καλύτερο φαγητό είναι... «Η Παλιά Φάβα» και «Το ΜΠΑΧΑΛΟ»



8. Το καλύτερο μπαράκι... εδώ υστερούμε λιγάκι.

9. Για ψαράκι επιλέγω... Το «Ιώδιο»

10. Τον καλύτερο καφέ τον φτιάχνει... ο φίλος μου ο Γρηγόρης στη «Λωξάνδρα» της οδού Αλκυόνης. Αξεπέραστος

11. Τα καλύτερα γλυκά... Τι να πρωτοπώ. Το «Rio» για τους μπαμπάδες, το «Sarayli» για τα πολίτικα γλυκά,για παγωτό  τα «Πριγκιπονήσια» με έναν υπέροχο ζαχαροπλάστη από την Πόλη που ακούει κλασική μουσική όλη την ημέρα. Κάνει την καλύτερη καρυδόπιτα ever ;)

12. Το σημείο που μου ξυπνάει τα πιο έντονα συναισθήματα είναι... To Τροκαντερό

13. Αυτό που θα ήθελα αν μπορούσα να άλλαζα στη περιοχή που μένω είναι... να χαμήλωναν λίγο οι πολυκατοικίες.

14. Για μένα local hero είναι... ο χασάπης μου ο Ακης, ο μανάβης μου ο Λευτέρης και η φουρνάρισσα μου η Αννούλα. Οι πρώτες καλημέρες μου.

15. Θα έπαιρνα την απόφαση να εγκαταλέιψω το Π. Φάληρο αν.... ποτέ όμως!

16. Αυτό που μου λείπει από το Π. Φάληρο είναι... η νυχτερινή ζωή που λέγαμε.

17. Οι τρεις πιο σημαντικοί λόγοι για να μείνει κάποιος στο Π. Φάληρο είναι... Η θάλασσα, οι άνθρωποι και το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, τον Πειραιά και την Γλυφάδα.



18. ´Οσα χρόνια μένω στο Π. Φάληρο, παραμένει ίδιο... και καλύτερο

19. Οι άνθρωποι εδώ... είναι απλοί, φιλικοί και βολτάρουν. Εξω καρδιά!

20. Η πιο γλυκιά μου ανάμνηση... Η πρώτη βόλτα με τον μπόμπιρα μου στο καρότσι δίπλα στην θάλασσα.

21. Η νύχτα που δεν θα ξεχάσω ποτέ... η πρώτη μου νύχτα στο πρώτο μου σπίτι στην περιοχή επί της οδού Εσπέρου

2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΛΑΣ τωοντι αληθειας λεγεις, Ηθελα ν ακουσω για την ζωην που σφυζει πλεον με τις καφετεριες της ΑΓ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ..μιλας-διαλεγεσαι θεσεις -αντιθεσεις .Ηταν μια ουδετερα ζωνη παλαιοθεν.Παρα τας προσπαθειας μου να την ζωντανεψω . Η ζ ω η ανεβλυζε απο τις γειτονιες Αμφιθεα-Αγ Βαρβαρα. Οι ανθρωποι πιο ζεστοι. Τα γραφω διοτι θεωρω -ΕΓΩ- επιτυχες το πειραμα του Χατζιδακι.Ακουω ομως και διαφορα. ΚΑΛΩΣ ΩΡΙΣΑΤΕ λοιπον Ευτυχη διαμονη............( η αντικα ειμαι των πρωην)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΛΑΣ τωοντι αληθειας λεγεις, Ηθελα ν ακουσω για την ζωην που σφυζει πλεον με τις καφετεριες της ΑΓ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ..μιλας-διαλεγεσαι θεσεις -αντιθεσεις .Ηταν μια ουδετερα ζωνη παλαιοθεν.Παρα τας προσπαθειας μου να την ζωντανεψω . Η ζ ω η ανεβλυζε απο τις γειτονιες Αμφιθεα-Αγ Βαρβαρα. Οι ανθρωποι πιο ζεστοι. Τα γραφω διοτι θεωρω -ΕΓΩ- επιτυχες το πειραμα του Χατζιδακι.Ακουω ομως και διαφορα. ΚΑΛΩΣ ΩΡΙΣΑΤΕ λοιπον Ευτυχη διαμονη............( η αντικα ειμαι των πρωην)

    ΑπάντησηΔιαγραφή