ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

THE F TIMES :ΤΡΥΦΩΝ ΜΠΟΥΓΑΣ Από την Παράταξη του Γ. Χρυσοβερίδη στην ''Ελληνική Αυγή για το ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ''


Ο δημοτικός σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου Τρύφων Μπουγάς είναι ένας αγωνιστής με έντονη πολιτική δράση και αγάπη για τα κοινά. Σε … ρόλο επαναστάτη και με μοναδικό στόχο το καλό των δημοτών του Φαλήρου αποτελεί την «σπίθα», που βάζει φωτιά σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καταγγέλλοντας τα κακώς κείμενα.
Όσοι τον γνωρίζουν έχουν να λένε για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του. Με τη συνέντευξη αυτή αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές της ζωής και του χαρακτήρα του, οι οποίες κρύβουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Αλήθεια, κ. Μπουγά πόσα χρόνια ασχολείστε με τα κοινά;

«Έχω μακρά πορεία 21 ετών στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Πιο συγκεκριμένα, το 1994 εκλέχθηκα για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου με δήμαρχο τον ανεπανάληπτο Γιώργο Χρυσοβερίδη και διετέλεσα μέλος της δημαρχιακής επιτροπής. Το 1998 εκλέχθηκα πρώτος δημοτικός σύμβουλος με υποψήφιο Δήμαρχο τον Διονύση Χατζηδάκη που αναλαμβάνει επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2002 εκλέχθηκα πάλι πρώτος δημοτικός σύμβουλος με δήμαρχο τον Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος με όρισε Αντιδήμαρχο διοίκησης και οικονομικών στο δήμο Παλαιού Φαλήρου. Μετά από περίπου δύο χρόνια θητείας παραιτήθηκα από το αξίωμά μου .

Το 2006 έθεσα και πάλι υποψηφιότητα. Αυτή τη φορά ως επικεφαλής της παράταξης «ΦΑΛΗΡΙΚΗ Ρήξη».

Οι δημότες με τίμησαν ξανά με την ψήφο τους, εκλέγοντάς με δημοτικό σύμβουλο. Φυσικά, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές επανεκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος με την «Ελληνική Αυγή για το Παλαιό Φάληρο».
- Γιατί αποφασίσατε να φύγετε από την παράταξη του Διονύση Χατζηδάκη;
Γλυκιά μου Νέλλη, αυτό που τελικά έχει σημασία είναι το ίδιο το ταξίδι κι όχι το φτάσιμο στο σκοπό.
Όταν έβαλε υποψηφιότητα ο Δ.Χατζηδάκης, ήμουν δίπλα του, τον βοήθησα να εκλεγεί, όντας υποψήφιος και εγώ με τον συνδιασμό του, αλλά δυστυχώς στη συνέχεια υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ μας, που με ανάγκασαν να παραιτηθώ».

- Πείτε μας λίγα λόγια για τον επί ετών συνοδοιπόρο σας, λοιπόν, στην πολιτική σκηνή του Π.Φαλήρου, και δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη;

Κ. Μαυρίδου τα »βέλη» στην φερέτρα μας ,τα κρατάμε για τον »ΕΧΘΡΟ» και δεν τα ξοδεύουμε σε »φίλια στρατεύματα… »Όποιος κατάλαβε… έχει μυαλό..!

Πιστεύω ότι ο θεσμικός ρόλος ενός Δημάρχου, απαιτεί να προσεγγίζει τα προβλήματα των πολιτών, να προασπίζει τις ανάγκες τους, να διαχειρίζεται και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της πόλης, να συνθέτει τυχόν προτάσεις και να υιοθετεί τυχόν λύσεις που διαμορφώνουν την ανάπτυξη της πόλης. Όλα αυτά μέχρι σήμερα, βαίνουν καλώς στην πόλη μας, από την πλευρά του κ.Χατζηδάκη. Όμως, τώρα με τη νέα κυβέρνηση ίσως δυσκολευτεί ..

- Ποιο είναι το όραμά σας για τo Παλαιό Φάληρο;

Συνοψίζεται σε δύο λέξεις. ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ πόλη. Μια πόλη ΑΣΦΑΛΗΣ, φιλική στον πολίτη με υποδομές για εναλλακτικές μετακινήσεις και με τη χρήση νέων τεχνολογιών..
- Αιφνιδιάσατε τους πάντες στο δημοτικό συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου όταν πρόσφατα δωρίσατε μία εικόνα της Παναγίας για να τοποθετηθεί στην αίθουσα των συνεδριάσεων. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;
Το έκρινα απαραίτητο γιατί δεν υπήρχε κάποια θρησκευτική εικόνα στην αίθουσα. Πάντως, η ενέργειά μου έτυχε της συνολικής αποδοχής του σώματος των δημοτικών συμβούλων αλλά έλαβε και θετικά σχόλια από τους δημότες.
- Πώς βλέπετε τη νέα Κυβέρνηση;

Αν κρίνω από το γεγονός ότι ο Βαρουφάκης αντιμετωπίζεται με όρους τηλεοπτικού σταρ, θα την χαρακτήριζα ως πολιτικό σόου. Ωστόσο, για να δει κάποιος την αλήθεια και να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα πρέπει να παρατηρήσει τα «ψιλά γράμματα». Είναι γεγονός ότι όλο το μέχρι πρότινος σκληρά μνημονιακό μιντιακό σύστημα έχει συνασπιστεί γύρω από τους νέους ισχυρούς του τόπου, την συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι πράγματι γίνεται μια «σκληρή διαπραγμάτευση», η οποία όμως δεν μπορεί να βγει έξω από τα όρια του εφικτού και γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα την «συμβιβαστική» κατάληξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία ως «σωτήρας». Η νέα διάψευση των ελπίδων του ελληνικού λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ ας γίνει ο προωθητικός παράγοντας για την ανάδειξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ως Εθνικής και Λαϊκής αντιπολίτευσης. Επειδή δεν τρέφουμε αυταπάτες για την πολιτική που θα ασκήσει η νέα συγκυβέρνηση, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για να καλύψουμε ως πολιτικό κίνημα την δυναμική της λαϊκής δυσαρέσκειας απέναντι στη νέα επέλαση της μνημονιακής κατοχής.

- κ. Μπουγά, όπως διαφαίνεται και από τις παραπάνω δηλώσεις σας, έχετε συστρατευτεί με την Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, ήσασταν και υποψήφιος βουλευτής! Μπορείτε να μας εξηγήσετε τους λόγους, που σας οδήγησαν στον Λαϊκό Σύνδεσμο;

Γιατί θέλω μια Πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη, η οποία να ανήκει στους Έλληνες. Γιατί δεν θέλω να μου πάρουν το σπίτι μου και να το ξεπουλήσουν σε ξένους απατεώνες και να μου λένε ότι πρέπει να πληρώνω ενοίκιο για να μένω σ’ αυτό. Γιατί δεν θέλω οι ξένοι να καταστρέφουν το μέλλον των νέων παιδιών στην πατρίδα μου για να τους αναγκάσουν να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες και από την άλλη να εισέρχονται στην Ελλάδα χιλιάδες λαθρομετανάστες πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι για να θησαυρίζουν ορισμένοι λαθρέμποροι κάνοντας εμπόριο λευκής σαρκός. Μόνο με ένα Κίνημα Εθνικιστικό θα σωθεί ο Ελληνισμός που σήμερα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Άλλωστε, μας το έχει διδάξει και το παρελθόν. Χρειάζεται να αντισταθούμε σθεναρά σε κάθε τι που κατασπαράζει τις συνειδήσεις μας και την Εθνική μας ταυτότητα είτε υλικό, είτε ιδεολογικό. Χρειάζεται να ορθώσουμε τις ‘’ασπίδες’’ τις πνευματικές απέναντι στα κοράκια που μέμφονται τον Ελληνισμό. Ο μόνος δρόμος η Εθνική Επιστροφή».
- Τέλος, θα ήθελα να μας πείτε δυο λόγια για τις φιλανθρωπικές σας δράσεις, τις οποίες οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν.

Ως εμπνευστής πριν 8 χρόνια και υποστηρικτής της φιλανθρωπικής «Κίνησης Πολιτών Παλαιού Φαλήρου» στάθηκα αρωγός στους συμπολίτες μου, με καθημερινές δωρεές φαγητού επί σειρά ετών στο ίδρυμα «Άγιοι Ανάργυροι» της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης -Π.Φαλήρου. Όλα αυτά με αποκλειστικά δικά μου έξοδα. Μάλιστα, ο σύλλογος φίλων του Ερυθρού Σταυρού Νοτίων Προαστίων με βράβευσε για τη φιλανθρωπική μου δράση. Φυσικά, συνεχίζω να βοηθάω τους συνδημότες μου, που έχουν ανάγκη με όποιο τρόπο μπορώ
.



















































































1 σχόλιο:

  1. Μπραβο για την Εθνικιστικη δραση σου, συμμαχητη Τρυφωνα! Μαζι με τον συναγωνιστη Πολυβιο Κολοβο σε θαυμαζουμε. Συναγωνιστης Χρυσαυγιτης Καθηγητης Δρ. Νικος Χ. Χαρακακος e mail nickharakakos@gmail.com kινητο: 6937718596

    ΑπάντησηΔιαγραφή