ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Νεκροταφείο η Μεσόγειος- Φόβοι για 700 νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Ιταλίας

Oι διασωθέντες από το ναυάγιο αλιευτικού στα ανοικτά των λιβυκών ακτών είναι συνολικά 49, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai. Οι διασωθέντες και 20 σοροί των θυμάτων πρόκειται να μεταφερθούν με τέσσερα διαφορετικά πλοία στην Κατάνη της Σικελίας, πρόσθεσε η ιταλική τηλεόραση.
Ωστόσο η ιταλική ακτοφυλακή συνεχίζει να αναφέρει, σε επίσημο ανακοινωθέν της, πως κατέστη δυνατό να διασωθούν 28 μετανάστες

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε την Κυριακή να συγκληθεί εκτάκτως μια ευρωπαϊκή σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών για να ληφθούν μέτρα μετά το νέο ναυάγιο ενός πλοίου μεταναστών στη Μεσόγειο, στο οποίο εκφράζονται φόβοι ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 700 άνθρωποι.

Αν ο απολογισμός αυτός επιβεβαιωθεί, «θα είναι η χειρότερη καταστροφή των τελευταίων ετών στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Ολάντ στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal+. Πρέπει «να ενισχύσουμε τον αριθμό των πλοίων», «να πραγματοποιούνται περισσότερες υπερπτήσεις» στην περιοχή «και να αγωνισθούμε πολύ πιο έντονα εναντίον των λαθρεμπόρων διότι αυτοί που βάζουν τους ανθρώπους στα πλοία, είναι λαθρέμποροι, ακόμη και τρομοκράτες», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος.

«Μια τραγωδία εκτυλίσσεται στη Μεσόγειο και, αν η ΕΕ και ο κόσμος συνεχίσουν να κλείνουν τα μάτια, θα κριθούν με τον χειρότερο τρόπο, όπως κρίθηκαν και στο παρελθόν όταν έκλεισαν τα μάτια τους σε γενοκτονίες, όταν οι βολεμένοι δεν έκαναν τίποτε», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μάσκατ. 



Το ναυάγιο ενός αλιευτικού γεμάτου μετανάστες στα ανοικτά της Λιβύης δημιουργεί φόβους για μια αληθινή εκατόμβη στη Μεσόγειο με 700 νεκρούς, επιπλέον των 450 της περασμένης εβδομάδας.

Το αλιευτικό ναυάγησε σε απόσταση περίπου 130 χλμ. από τις λιβυκές ακτές και ενώ μετέφερε περισσότερους από 700 ανθρώπους.

Αν οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιωθούν, θα είναι «η χειρότερη εκατόμβη που υπήρξε ποτέ στη Μεσόγειο», τόνισε η εκπρόσωπος.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ακύρωσε προεκλογική εκδήλωσή του στη βόρεια Ιταλία, προγραμματισμένη ενόψει των τοπικών εκλογών της 31ης Μαΐου, για να παρακολουθήσει από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Ρώμη την εξέλιξη της κατάστασης.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε πως η Ευρώπη είναι μάρτυρας «μιας συστηματικής σφαγής στη Μεσόγειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου