ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Οικογενειοκρατίας συνέχεια...

Μία από τα ίδια, θα πείτε, και με τούτη την κυβέρνηση. Διορίζουν στον κρατικό μηχανισμό συγγενείς και φίλους τους ή συγγενείς άλλων υπουργών, ακόμη και τον πρωτοξάδελφο του Πρωθυπουργού. Και μη μου πείτε ότι δεν είναι σπάνιο πολιτικό φαινόμενο, ίσως και παγκοσμίως, το γεγονός ότι υπάρχει ανδρόγυνο στο Υπουργικό Συμβούλιο; Δηλαδή, για να καταλάβω, μπορούν άνετα στο σπίτι τους να κάνουν μια κυβερνητική επιτροπή ή έστω ένα μίνι Υπουργικό Συμβούλιο (αν φωνάξουν και κανέναν άλλον υπουργό) ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας και η σύζυγός του, αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου...

Δεν είναι όμως το μοναδικό ανδρόγυνο στον κρατικό μηχανισμό. Ο Κ. Παπαϊωάννου είναι γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Δικαιοσύνης. Η σύζυγός του, η Κλειώ Παπαπανταλέων, έχει τοποθετηθεί σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου, τη σύντροφο του οποίου, Ιφιγένεια Καμτσίδου, φρόντισε ο Γ. Κατρούγκαλος να την τοποθετήσει πρόεδρο στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Και αρχίζει τώρα ένα ντόμινο διορισμών συγγενών: ο υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης τοποθέτησε ως σύμβουλό του τον αδελφό της Ρένας Δούρου Π. Δούρο.
Ο σύντροφος της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου Δ. Μπενίσης έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής, εκεί δηλαδή όπου προΐσταται η σύντροφός του.
Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς τοποθέτησε, όπως διαβάσατε παραπάνω, τον πρώτο εξάδελφο του Πρωθυπουργού Γ. Τσίπρα ως σύμβουλό του και του ανέθεσε μάλιστα και την πρώτη αποστολή του στο Ιράν.
Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά έχει ως σύμβουλο τον αδελφό της Νίκο Κουντουρά...
Θέλετε κι άλλα; Ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ευ. Καλπαδάκης είναι ανιψιός της συζύγου του υπουργού Εσωτερικών Ν. Βούτση. O έτερος αδελφός Καλπαδάκη Γ. Καλπαδάκης είναι επικεφαλής του γραφείου του αντιπροέδρου Ι. Δραγασάκη.
Και μαζί με όλα αυτά και στην Αριστερά, όπως φαίνεται, καλά κρατεί η οικογενειοκρατία: η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι, ως γνωστόν, κόρη του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου, ενώ τουλάχιστον τρεις υπουργοί έχουν φροντίσει να διορίσουν ως συμβούλους παιδιά ή ανίψια παλαιών στελεχών του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου