ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ο απόηχος από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου !


Νέες αποκαλύψεις αλλά και εποικοδομητική συζήτηση για τα φλέγοντα ζητήματα του Παλαιού Φαλήρου είχε το "μενού" στο δημοτικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Από τις πιο σοβαρές και εμπερειστατωμένες εισηγήσεις ήταν αυτή της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Παλαιού Φαλήρου. Μάλιστα, ο δημοτικός σύμβουλος και γιατρός κ. Γιάννης Μπίτσικας με την τοποθέτησή του απέδειξε για ακόμη μία φορά πόσο πολύ ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του δήμου του και πόσο υπεύθυνος νιώθει απέναντι στους συνδημότες του να κάνει ότι περνά από το χέρι του για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων.

Αδιάβαστος ο Κώστας Μερκουράκης...
Χωρίς χρηματοδότηση έμεινε η «Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Π. Φαλήρου – Ν. Σμύρνης για το 2015, αφού σύμφωνα και με την ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής της ΡΑΚ, κ Κ. Μερκουράκης, παρότι η εν λόγω φιλοζωική ομάδα κατέθεσε σχετικό αίτημα που συνοδευόταν με καταγραφή της δραστηριότητάς της, δεν έλαβε ούτε χρήματα, ούτε απάντηση από το δήμο. Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΡΑΚ στην προ ημερησίας διάταξης κουβέντα, έθεσε το ζήτημα αυτό λέγοντας: «Είχαμε δεσμευτεί πως θα επανέλθουμε με συγκεκριμένο προσχέδιο – αντιπρόταση σχετικά με τον τρόπο που γίνεται η κατανομή των χρηματικών ενισχύσεων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους στην πόλη μας. Σχέδιο που θα θέσουμε προς διαβούλευση. Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό κινούμαστε αναγκαστικά στο πλαίσιο της δικής σας λογικής. Και ρωτάμε: Με ποιο σκεπτικό δεν χρηματοδοτήσατε τη «Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Π. Φαλήρου – Ν. Σμύρνης».
Στο ερώτημα αυτό του κ. Μερκουράκη, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου απάντησε ότι δεν χρηματοδοτήθηκε η συγκεκριμένη φιλοζωϊκή γιατί η έδρα της δεν είναι στο Παλαιό Φάληρο αλλά στη Νέα Σμύρνη! Αδιάβαστο σας πιάσαμε κ. Μερκουράκη...

Η τοποθέτηση της Αργυρώς Σύριγγα
Στην ταλαιπωρία, την οποία υποβάλλονται συχνά οι δημότες που μένουν επί της λεωφόρου Αμφιθέας, αναφέρθηκε η δημοτική σύμβουλος της ΡΑΚ, κ. Αργυρώ Σύριγγα. Συγκεκριμένα, μίλησε για συσσώρευση νερών από το ύψος της Άρεως μέχρι τους Αγίους Αναργύρους, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά: «σηκώνεται κύμα όποτε υπάρχει βροχή. Κάποια στιγμή εγώ προσωπικά φοβήθηκα πριν δύο Παρασκευές, στο ύψος του Βασιλόπουλου, να μην παρασυρθώ. Όταν βρέχει γίνεται χαμός» για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Τι ευθύνεται; Τα φρεάτια; Τα αντιπλημμυρικά έργα; Και ποια θα είναι η λύση;». Ο δήμαρχος απαντώντας αναφέρθηκε σε «νέα φρεάτια» που όπως είπε «μπήκαν σε εκείνο το σημείο», ενώ πρόσθεσε πως: «όποτε έχω πάει δεν υπάρχει πρόβλημα. Βεβαίως, δεν τα μαζεύει όλα αμέσως, αλλά σε 10 λεπτά έχουν όλα καθαρίσει».

Ο Βασιλείου για το ΚΕΠ στην Αγία Βαρβάρα !!!!!!
Να σημειωθεί ότι κανένας από το δημοτικό συμβούλιο παρά μόνο ο Γιώργος Βασιλείου έβαλε το θέμα του ΚΕΠ στην Αγία Βαρβάρα, για το οποίο όπως είχε αποκαλύψει το Faliro Press News παραμένει κλειστό τα απογεύματα εγείροντας θέμα παράβασης καθήκοντος των εργαζομένων. Άραγε ο κ. Βασιλείου διαβάζει Faliro Press News;

Στα προ ημερησίας διάταξης θέματα, ο Γιώργος Βασιλείου είπε: Πώς θα λυθεί το θέμα της μη απογευματινής λειτουργίας του ΚΕΠ Αγίας Βαρβάρας;
Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε, ότι έχει δρομολογήσει τη λύση του θέματος και ότι το ΚΕΠ θα λειτουργήσει με ολοήμερο ωράριο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Τριάντος αναφέρθηκε στη τοποθέτησή του στα κάτωθι θέματα, κάνοντας σκληρή κριτική στο Δήμαρχο Π. Φαλήρου.
Τον εγκάλεσε γιατί έχουν περάσει 7 μήνες από τη ανάληψη της νέας Δημοτικής αρχής και παρότι έχει βάλει το θέμα πολλές φορές στα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια, ο Δήμαρχος ακόμη δεν έχει προσδιορίσει την ημερομηνία εκλογής του ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ..
--Για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα το φέρει σε επόμενο Δ.Σ.
-------Ρώτησε τον Δήμαρχο εάν ο ιδιοκτήτης του seα park είναι συνεπής με τη αμαρτωλή παράταση της σύμβασης που του έκανε η Δημοτική Αρχή παρά τη διαφωνία της Αντιπολίτευσης και εάν πληρώνει το μηνιαίο συμφωνηθέν τίμημα των 14.500€ .
--Ο Δήμαρχος απάντησε ότι με βάση τον τελευταίο νόμο έκανε πιο συμφέρουσα ρύθμιση για τις τεράστιες οφειλές του στο Δήμο, αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας. Μετά από την επιμονή του κ. Τριάντου αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι εδώ και μήνες πληρώνει μόνο 8.000€. Ο δραστήριος και μαχητικός Δημοτικός Σύμβουλος του επισήμανε ότι αυτό είναι απαράδεκτο και δικαιώνεται προσωπικά για τη σκληρή κριτική που είχε κάνει κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού είχε προβλέψει ότι δεν πρόκειται να πληρώνει το συμφωνηθέν τίμημα και συνέχισε ότι είναι πρόκληση αυθαίρετα να πληρώνει το μισό μηνιαίο ενοίκιο και να μη τον ενοχλεί κανείς. Ο Δήμαρχος καλύπτοντας τον εργοδότη απάντησε γενικά ``ότι κανένας δεν πληρώνει``
-------Ζήτησε στα πλαίσια της συμ/χής του στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ της ΠΕΔΑ να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, που θα επιλαμβάνεται σε περιόδους που προκύπτουν προβλήματα στο Δήμο μας από (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς, κακοκαιρίες, κ.λπ. ) και θα προβαίνει σε πρωτοβουλίες διάσωσης ή αποκατάστασης ζημιών.
--Συμφωνήθηκε να υπάρξει σχετική εισήγηση από τον έμπειρο σε θέματα πολιτικής προστασίας κ. Κανέλλο κα τον κ. Τριάντο.
--------Επισημαίνοντας τη κίνηση της Κυβέρνησης να πάρει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και της περιφέρειας με ανταλλαγή ομολόγων και με το φόβο να επεκταθεί η κίνηση αυτή και στα αποθεματικά των Δήμων, πρότεινε στο Δήμαρχο το μεγάλο αποθεματικό του Δήμου να χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση του υπολοίπου του Δανείου για το οίκημα του ΦΛΟΙΣΒΟΥ και να γίνουν έργα υποδομής για τους Δημότες Π. Φαλήρου.
--Ο Δήμαρχος αν και δήλωσε προβληματισμένος, πάντα ομιλώντας σε πρώτο πρόσωπο είπε `` εάν τα χρειάζεται η πατρίδα για μισθούς και συντάξεις θα τα ΔΩΣΩ εκεί.``
Ο κ. ΤΡΙΑΝΤΟΣ του απάντησε ότι τα χρήματα αυτά είναι από το υστέρημα των Φαληριωτών και σαυτούς πρέπει να επιστρέψουν με έργα υποδομής..
---------Με αφορμή τη σκληρή και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ δύο επιφανών στελεχών της παράταξης Χατζηδάκη ( Μαυρακάκης- Ανδρικοπούλου ) για το εάν ο Αντιδήμαρχος δικαιούται να αμείβεται και από το Ν.Π.Δ.Δ (ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ) και εάν τελικά θα δεχτεί να τα εισπράττει. Ο κ. Τριάντος ζήτησε οι θέσεις των αιρετών στα ΝΠΔΔ του Δήμου να στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά - εργασία και να είναι ΑΜΙΣΘΕΣ. Στη ψηφοφορία που ακολούθησε ήταν ο μοναδικός Δημοτικός Σύμβουλος που ψήφισε ΚΑΤΑ στη πρόταση Δημοτικής Αρχής να αμείβονται επί πλέον ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος των ΝΠΔΔ.
---------Με αφορμή τα δημοσιεύματα για την άσκηση ποινικής δίωξης και μάλιστα για κακούργημα σε βάρος υπαλλήλων του Δήμου από τον εισαγγελέα μετά από καταγγελία για αργομισθία συγκεκριμένης υπαλλήλου, ρώτησε τον Δήμαρχο γιατί δεν έδωσε εντολή για τον υπηρεσιακό κομμάτι, για τη πειθαρχική διερεύνηση, να γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση και από το πόρισμα που θα προκύψει να ενημερωθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο;
--Απάντησε, ως τιμητής των πάντων, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δεν προτίθεται να διατάξει ΕΔΕ και θα περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο Δικαστήριο.. 


Σημαντική η παρουσίαση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ. Η δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ, κ. Λαζαρίδου αναφέρθηκε στους σχολικούς φύλακες: «Μάθαμε πως στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον κ. Βούτση μπήκε το ζήτημα της επαναφοράς των σχολικών φυλάκων στις θέσεις τους. Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως: «έβαλα τεράστια πλάτη. Τους κάναμε αορίστου χρόνου, αλλά μπήκε ένας δικηγόρος και τους είπε να γράψουν ότι κάνανε νυχτερινά, ότι κάνανε το ένα ότι κάνανε το άλλο. Αυτό είναι αχαριστία κι αυτά εμένα δεν θα περάσουν. Αν κάτι άλλο δικαιούνται θα τα εξετάσουμε, αλλά θεωρώ απαράδεκτο όταν ο Δήμος προσπαθεί να τους κάνει αορίστου να κάνουν τέτοια πράγματα». Η κ. Λαζαρίδου ρώτησε σε δεύτερο χρόνο αν αυτά δεν είναι δεδουλευμένα για να λάβει την κατηγορηματικά αρνητική απάντηση του δημάρχου.


Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι δημοτικοί σύμβουλοι όταν σαν κεραυνός εν αιθρία "έπεσε" στο τραπέζι της συζήτησης η αποκάλυψη του δημοτικού συμβούλου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ κ. Τρύφωνα Μπουγά. Ο ίδιος τοποθετήθηκε επί της καταγγελίας καθαρίστριας του δήμου, η οποία έκανε γνωστό ότι είναι απλήρωτη 4 μήνες. Απίστευτες ήταν οι δικαιολογίες που ακούστηκαν από την πλευρά του δήμου με τον δήμαρχο κ. Διονύση Χατζηδάκη να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Συνεχίζοντας, ο κ. Μπουγάς ανέφερε ότι "όποια υπάλληλος είναι υπεύθυνη του ΟΓΑ παίρνει ένα επίδομα. Το σωματείο έχει αποφασίσει να αλλάζει ανά διαστήματα το πρόσωπο, που παίρνει το συγκεκριμένο επίδομα. Ωστόσο, εδώ και πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο πόστο είναι η ίδια υπάλληλος". Στο πλαίσιο αυτό ο δημοτικός σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ζήτησε να αλλάξει επιτέλους η υπεύθυνη.

Επίσης, έθιξε το θέμα του μαιευτηρίου ΡΕΑ, όπου οι δημότες Παλαιού Φαλήρου έχουν έκπτωση 20% σε επεμβάσεις και 50% σε διαγνωστικές εξετάσεις. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Μπουγάς, το ΡΕΑ έχει καταργήσει τη συγκεκριμένη έκπτωση στους δημότες. Παράλληλα, ο δήμαρχος δεν έχει ενημερώσει τους Φαληριώτες για την εξέλιξη αυτή. Υπενθυμίζεται ότι, αντίστοιχη συμφωνία είχε γίνει και παλαιότερα με το Ιατρικό Κέντρο του Φαλήρου μετά από πρόταση του κ. Μπουγά( επί αντιδημαρχίας του) σε συνεργασία με τον τότε διευθυντή του Κέντρου, τον αείμνηστο Μπάμπη Σακαλίδη. "Γιατί δεν ενημερώνετε κ. δήμαρχε τους δημότες ότι το ΡΕΑ έχει ανακαλέσει τη συμφωνία; Έπρεπε να έχει ενημερωθεί ο Φαληρικός λαός και όχι να παγιδεύεται μ'αυτόν τον τρόπο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουγάς.

'Ενα άλλο θέμα που έθιξε ο κ. Μπουγάς ήταν αυτό των παράνομων κεραιών στο δήμο. "Να εγκαταστήσετε σταθμούς μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, Να συνεργαστείτε με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας του υπ. Παιδείας και μέσω του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων να τοποθετηθούν στο δήμο σταθμοί μέτρησης των τιμών της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας" πρότεινε στον δήμαρχο κ. Χατζηδάκη με απώτερο στόχο το διαρκή έλεγχο των ορίων ασφαλούς έκθεσης στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Χρήσιμη θα ήταν η δημιουργία μια διαδικτυακής πύλης μέσω της οποίας θα μπορούν να ενημερώνονται οι πολίτες, τόνισε ο κ. Μπουγάς.
Ο δήμαρχος είπε ότι ήδη έχει ενεργήσει για αυτό αλλά όταν του ζητήθηκε ο αριθμός πρωτοκόλλου από τον κ. Μπουγά δεν έδωσε καμία απάντηση . Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει το θέμα.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Παλαιό Φάληρο κ. Σωτήρης Μεταξάς σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να γίνονται τα δημοτικά συμβούλια αργά το βράδυ για την ασφάλεια των δημοτικών συμβούλων και ιδιαίτερα των γυναικών. "Τις γυναίκες τις προστατεύει η δημοτική σύμβουλος Νέλλη Μαυρίδου, που ξέρει καράτε" ανέφερε ο δήμαρχος. Αλλά πιάστηκε αδιάβαστος. Γιατί η αδερφή της Νέλλης Μαυρίδου, η Κρίστι είναι αυτή που ξέρει καράτε... Επίσης, ο κ. Μεταξάς ανέφερε ότι στην Αμφιθέας από την περιοχή του Αλίμου έχουν μπει δύο καντίνες και ένα τροχόσπιτο και μολύνουν την περιοχή. Ρώτησε δε το δήμαρχο τι προτίθεται να κάνει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα!


Άγριος καβγάς μεταξύ Μαυρακάκη και Ανδρικοπούλου...
Σε ... ρινγκ μετατράπηκε για λίγα λεπτά η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αφού Μαυρακάκης και Ανδρικοπούλου συγκρούστηκαν για το ζήτημα της αντιμισθίας στους παιδικούς σταθμούς. Συγκεκριμένα, το 7ο θέμα αφορούσε τις αποζημιώσεις για τα μέλη των βρεφικών σταθμών. Ακολουθεί χαρακτηριστικός διάλογος μέσα σε φωνές και αντεγκλήσεις:
Ανδρικοπούλου: Ξέρω και γνωρίζω πως υπάρχει ασυμβίβαστο. Μπορεί να πάρει ο Στέλιος Μαυρακάκης και ο κάθε πρόεδρος τα 
χρήματα;Έχεις τη σύνταξή σου έτσι δεν είναι; Η κ. Φακιωλά λέει πως αποσύρεται και δε θέλει τα χρήματα. Αν σκοπεύει να αποσυρθεί και ο κος Μαυρακάκης να μας το πει να τελειώνει το ζήτημα με τις αντιμισθίες. Όταν εγώ ήμουν αντιδήμαρχος μπορούσα να πληρώνομαι μόνο από τη δουλειά μου.
Μαυρακάκης: Αφού θέλετε να σας μάθω κάτι…
Ανδρικοπούλου: Δε θα μας μάθετε τίποτα… να μας πείτε το Νόμο. Γιατί τα 600 ευρώ είναι ένας κανονικός μισθός, μην τα υποτιμούμε. Άρα λοιπόν… ο κος Μαυρακάκης δεν ακολουθεί τη γραμμή Φακιωλά.
Μαυρακάκης: Να σας απαντήσω
Ανδρικοπούλου: Όχι να μην απαντήσετε. Θα τα πάρετε τα χρήματα;
Μαυρακάκης: Σαν πρόεδρος των παιδικών σταθμών τα παίρνατε;
Ανδρικοπούλου: Βεβαίως και τα έπαιρνα
Μαυρακάκης: Εγώ δεν τα έπαιρνα.
Ανδρικοπούλου: Αλήθεια; Μήπως γιατί ήσασταν αντιδήμαρχος τότε και δε μπορούσατε να τα παίρνεται;
Μαυρακάκης: Όχι.
Ανδρικοπούλου: Πως όχι; Ναι. Δε μπορούσατε να πληρώνεστε και ως αντιδήμαρχος και από τη ΔΕΗ και από τους παιδικούς δικαιούσασταν
Μαυρακάκης: Λυπάμαι για σας
Ανδρικοπούλου: Όχι να μη λυπάσται καθόλου. Να έχετε το θάρρος να υπερασπίζεστε αυτή την επιλογή
Χατζηδάκης: Τελείωσε το θέμα.
Μαυρακάκης: Εσείς κάνετε αυτό που θέλετε να κάνετε…
Ανδρικοπούλου: Εγώ δε κάνω τίποτα. Εσείς κάνετε τα πάντα για να πληρωθείτε.
Χατζηδάκης (βάζοντας τις φωνές): Τελείωσε το θέμα.

 
 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου