ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πύργος της Βαβέλ η κυβέρνηση...

Από 40 κύματα μας περάσανε για την περιβόητη αύξηση του ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ. Ο ένας υπουργός έλεγε ότι αφορά δυο νησιά, ο άλλος δεν ξέρω θα δούμε, ενώ ο φόρος ακινήτων πάει κι έρχεται για να καταργηθεί αλλά και να μείνει με διορθώσεις που θα καλυφθούν όμως από άλλες πηγές. Ωστόσο, σήμερα ο κ. Βαρουφάκης δεσμεύτηκε ότι δεν αυξηθεί σε κανένα νησί ο Φ.Π.Α. τελικά.Για να ακολουθήσει χειρότερο κομφούζιο με το αν θα πληρώσουμε την επόμενη δόση του ΔΝΤ. Κατά τον κ.Βούτση «αν δεν εκταμιευθεί η δόση έως τις 9 Απριλίου, θα προτιμήσουμε να πληρώσουμε πρώτα μισθούς και συντάξεις και μετά θα ζητήσουμε από τους εταίρους να συμφωνήσουν και να κατανοήσουν γιατί δεν θα πληρώσουμε εγκαίρως το ΔΝΤ». Σε ανάλογη λογική και ο κ.Σκουρλέτης δηλώνει ότι «θα θέλαμε ευχαρίστως να μείνουμε στο καράβι που ονομάζεται Ευρώπη, αλλά αν ο καπετάνιος μας πετάξει από το κατάστρωμα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε». Και βέβαια έτρεχε μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μοιράζει διαβεβαιώσεις ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ » ...

Μια απολύτως χαοτική κατάσταση την ώρα που διαπραγματευόμαστε με τους "θεσμούς" μήπως και καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την ασφυκτική κατάσταση που βρισκόμαστε. Μέτρα βέβαια που τα μαθαίνουμε κι αυτά από τους Financial Times.

Όσο είναι καιρός ακόμα ο πρωθυπουργός που έχει την συνολική ευθύνη ,οφείλει αφενός να βάλει μια τάξη στην κυβέρνηση του και αφετέρου να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια τη διαπραγματευτική του τακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου