ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταμάτη Μαλέλη

Το νέο βιβλίο με τίτλο «Στη σκιά του Μαύρου Ήλιου» παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Σκάι, Σταμάτης Μαλέλης. Στην παρουσίαση του βιβλίου του στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς παρευρέθηκαν πρόσωπα της πολιτικής ζωής, δημοσιογράφοι αλλά και πλήθος κόσμου, που ήθελαν να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Σταμάτη Μαλέλη.
Το δεύτερο βιβλίο του δημοσιογράφου έρχεται δυο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου «Το τέρας κι εγώ».

Και το δεύτερο βιβλίο μιλά για την κατάθλιψη, όπως απεικονίζεται στο πρόσωπο μιας επιτυχημένης γυναίκας η οποία επαγγελματικά έχει αγγίξει την κορυφή. Κι όμως, η Ρίτα, όπως ονομάζεται η ηρωίδα του βιβλίου, δεν είναι ευτυχισμένη διότι έχει κατάθλιψη.

Όπως ανέφερε ο συγγραφέας του βιβλίου, «η κατάθλιψη μπορεί να ξεπεραστεί. Εγώ το κατάφερα αυτό γιατί έχω μία τεράστια περιουσία. Και αναφέρομαι στους φίλους μου. Εκείνοι με στήριξαν και με στηρίζουν ακόμη σε όλες τις δυσκολίες. Σκοπός μου είναι να γυρίσουμε όλη την Ελλάδα για να μιλήσουμε για αυτή την ασθένεια. Ο κόσμος πρέπει να μιλάει και να συμβουλεύεται έναν ειδικό. Θα έρθει η στιγμή που οι γιατροί θα συνταγογραφούν βιβλία, καθώς το διάβασμα είναι η γιατρειά σε πολλές ασθένειες».

Ο κύριος Μαλέλης δήλωσε συγκινημένος από το ενδιαφέρον του κόσμου, τον οποίο δεν σταμάτησε να ευχαριστεί για την παρουσία του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ανέφερε ακόμα ότι οι μεγαλύτεροι Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες ήταν καταθλιπτικοί και χάρη σε αυτή την ασθένεια άφησαν στις επόμενες γενεές, ένα σπουδαίο έργο και μια σημαντική προσφορά στο λογοτεχνικό κόσμο.

Η κυρία Μένη Μαλλιώρη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέφερε: «Η Ελλάδα είναι η χώρα της κατάθλιψης. Η κατάθλιψη είναι νόσος πολυπαραγοντική. Τουλάχιστον 500 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από κατάθλιψη, σύμφωνα με ιατρικές γνωματεύσεις. Τα ποσοστά στις γυναίκες είναι διπλάσια, ενώ αυξημένα είναι τα ποσοστά στους άγαμους άνδρες και στις έγγαμες γυναίκες».


Μεταξύ των πολιτικών προσώπων που παρευρέθησαν στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν οι κ.κ. Αδωνης Γεωργιάδης, Πέτρος Τατσόπουλος, Νίκος Φίλης, Νίκος Δένδιας, Δημήτρης Τσιόδρας, Νίκος Μπίστης, Πάνος Παναγιωτόπουλος αλλά και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου