ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Στην Ελλάδα της κρίσης: Αυξήθηκαν κατά 34,3% οι τιμές των ξενοδοχείων στην Αθήνα

Τόσο αυξήσεις, όσο και μειώσεις χαρακτηρίζουν την πορεία των ξενοδοχειακών τιμών για το μήνα Μάιο στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, με την Αθήνα να βρίσκεται στην τρίτη θέση σε αυξήσεις τιμών στα ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη trivago Hotel Price Index (tHPI) για τις μεταβολές των ξενοδοχειακών τιμών , οι αυξήσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής κατάταξης, τόσο σε μηνιαία, όσο και σε ετήσια βάση.

Η μεγαλύτερη αλλαγή φαίνεται να έχει γίνει στις τιμές των ξενοδοχείων της Βενετίας, με την τιμή μέσης διανυκτέρευσης να σκαρφαλώνει στα 335 ευρώ, από τα 238 ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Αύξηση της τάξεως του 35% περίπου παρουσιάστηκε και στα ξενοδοχεία της Πράγας σε σχέση με τον Απρίλιο. Τρίτη έρχεται η Αθήνα με αύξηση 34,3% συγκριτικά με τον Απρίλιο και 25,5% σε σχέση με το Μάιο του προηγούμενου έτους.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η ετήσια αλλαγή στις τιμές του Πόρτο, οι οποίες μεταβλήθηκαν προς τα πάνω κατά 65,7%. Το Μιλάνο ακολουθεί με ποσοστό αύξησης 51,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μηνιαία αύξηση μεταξύ 8% και 10% έχουν οι προορισμοί Ρώμη, Παρίσι, Βιέννη, Λονδίνο και Άμστερνταμ. Τέλος, ενδιαφέρον φαίνεται να έχει η πορεία τιμών στην Κωνσταντινούπολη, όπου παρουσιάστηκε μείωση τόσο σε ετήσια, όσο και σε μηνιαία βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου