ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Γιατί δεν λέτε την αλήθεα στο λαό κ. Τσίπρα;

Ο κ. Τσίπρας έδωσε από νωρίς χτες μήνυμα στους "θεσμούς" για την επιδίωξη λύσης αποπληρώνοντας την δόση των 770 εκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ, αγνοώντας τις εισηγήσεις κάποιων "σκληρών" υπουργών του που ζητούσαν να μην πληρωθεί το Ταμείο εάν δεν έχει προηγουμένως διασφαλισθεί ότι το Eurogroup θα έδινε εντολή χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Εάν υποθέσουμε ότι το καλύτερο δυνατό σενάριο -υπό τις παρούσες συνθήκες - ευοδωθεί, κυβέρνηση και δανειστές θα έχουν καταλήξει μέσα στις επόμενες δυο βδομάδες σε μια συμφωνία που θα προβλέπει μεν σκληρά μέτρα αλλά θα επιτρέπει ενδεχομένως στην κυβέρνηση να τηρήσει κάποια προσχήματα αξιοπρέπειας.

Δεν θα περιλαμβάνει δηλαδή - κατά πάσα πιθανότητα-μειώσεις μισθών και συντάξεων που θα δημιουργούσαν τεράστιο θέμα στην κυβερνητική πλειοψηφία ενώ μπορεί να επιτρέπει την επιστροφή της 13ης σύνταξης σε κάποιους συνταξιούχους π.χ. άνω των 65 ετών.

Θα περιλαμβάνει όμως επώδυνα μέτρα όπως έναν ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ στο 18 % για πληθώρα προϊόντων εκτός από τα βασικά είδη ανάγκης , φόρους πολυτελείας σε ακριβά ξενοδοχεία ,ΙΧ ,πισίνες και σκάφη ,αύξηση της έκτακτης εισφοράς σε εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ, κατάργηση των συνταξιοδοτήσεων κάτω από τα 60 έτη, προώθηση ιδιωτικοποιήσεων ,συνέχιση του ΕΝΦΙΑ με κάποια έκπτωση κλπ.

Το μεγάλο στοίχημα του κ. Τσίπρα είναι να μπορέσει στο μεσοδιάστημα να πείσει την κυβερνητική πλειοψηφία αλλά τον κόσμο που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ ,για την αναγκαιότητα της στροφής της κυβέρνησης μέσα σε τρεις μόλις μήνες. Να εξηγήσει δηλαδή πως οι υποσχέσεις για παροχές 11,5 δισ ευρώ μετατράπηκαν σε φορολογικά μέτρα περίπου 6,5 δισ ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου