ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Εσωτερικοί τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας στη μέση...

Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές, καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Από τη μια οι ανάγκες ρευστότητας για την χώρα είναι πια κάτι παραπάνω από πιεστικές, από την άλλη και τα περιθώρια επικύρωσης οποιασδήποτε συμφωνίας από τους εταίρους είναι κι αυτά περιορισμένα. Μέρκελ, Ολάντ αλλά και ο κ. Γιουνκέρ στέλνουν διαρκώς μηνύματα ότι η Αθήνα πρέπει να αποφασίσει οριστικά για τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς ο χρόνος τελειώνει.

Ο Πρωθυπουργός μπορεί να δηλώνει ότι είμαστε κοντά σε μια συμφωνία, αλλά την ίδια ώρα ένα μεγάλο μέρος του κόμματος του, αρκετοί υπουργοί και η πρόεδρος της Βουλής, διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το ενδεχόμενο οπισθοχώρησης από τις κόκκινες προεκλογικές γραμμές τους. Με αποτέλεσμα να γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων,προκειμένου να πειστούν,όπως φαίνεται,για την αναγκαιότητα να υπάρξει το συντομότερο μια συμφωνία.

Είναι ώρα όμως ο κ. Τσίπρας να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Η ασφυξία την οποία βιώνει η χώρα και η αβεβαιότητα που εισπράττουν οι πολίτες, δεν αντέχονται άλλο. Οι ιδεοληψίες και οι αμφιθυμίες πρέπει να υποχωρήσουν μπροστά στο γενικότερο συμφέρον της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου