ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Εργοδότες εκβιάζουν τους υπαλλήλους τους να ψηφίσουν "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα γιατί διαφορετικά θα απολυθούν!

Με πρόσχημα την απειλή μιας επερχόμενης «βιβλικής» καταστροφής μετά την απόφαση για διενέργεια δημοψηφίσματος, μία εβδομάδα μετά την πρόταση της ελληνικής πλευράς για αύξηση του φόρου στις επιχειρήσεις και έκτακτη εισφορά σ' αυτές με κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ (προτάσεις που απορρίφθηκαν ως αντιαναπτυξιακές), ένα προεκλογικό φαινόμενο, το «όχι» πολλών «αφεντικών» στην κυβέρνηση της Αριστεράς, μοιάζει να κάνει τη δυναμική επανεμφάνισή του με τη μορφή της εργοδοτικής τρομοκρατίας υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα. «Από νωρίς το πρωί δεχτήκαμε δεκάδες καταγγελίες τρομοκράτησης εργαζομένων από εργοδότες, οι οποίοι τους απειλούσαν πως αν επικρατήσει το “όχι” δεν θα ξανανοίξει η επιχείρηση και θα μείνουν χωρίς εργασία από την επόμενη Δευτέρα» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ), Απόστολος Καψάλης.

Ο ίδιος προσθέτει: «Εχουμε ενημέρωση για συντονισμένες κινήσεις μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, ειδικά στην Αττική, που οργανώνουν συγκεντρώσεις αύριο (σήμερα) το απόγευμα σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, προτρέποντας τους εργαζομένους να δώσουν το “παρών” στην αυριανή (σημερινή) κινητοποίηση του “Μένουμε Ευρώπη”.

»Επαναλαμβάνεται πολύ πιο έντονα κάτι που έχει συμβεί και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, μόνο που αυτήν τη φορά το φαινόμενο παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Θα τους μαζέψουν, από όσο γνωρίζουμε, σε συγκεκριμένα σημεία, θα τους δώσουν σφυρίχτρες και κάποια πλακάτ και θα τους οδηγήσουν στην πλατεία Συντάγματος. Τους απειλούν ωμά πως όποιος δεν πάει στη συγκέντρωση κινδυνεύει με απόλυση», λέει ο Απ. Καψάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου