ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ! Προβάδισμα Φώφης στην κούρσα των τριών!

Στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ καλούνται σήμερα να εκλέξουν τον διάδοχο του Ευ. Βενιζέλου. Με πανελλαδική ψηφοφορία στη βάση του κόμματος η εκλογική αναμέτρηση. Υποψήφιοι για την προεδρία, μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Αναμένεται μεγάλη μάχη, ενώ ήδη έχουν βγει και οι σχετικές αποδόσεις για όσους πιστεύουν ότι μπορούν να προβλέψουν ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός.

Για την ανάδειξη νέου προέδρου απαιτείται ποσοστό 50+1. Σε περίπτωση που κανείς από τους τρεις δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό, τότε θα διεξαχθεί δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους.

Η ανακήρυξη των τριών υποψηφιοτήτων έγινε στη διάρκεια του 10ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, πριν λίγες ημέρες. Η Φώφη Γεννηματά συγκέντρωσε 670 υπογραφές συνέδρων για την υποψηφιότητα της, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 317 και ο Ανδρέας Λοβέρδος 300 υπογραφές.

Την πρόθεση να είναι υποψήφιος είχε εκφράσει και ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να συγκεντρώσει υπογραφές από το 10% των συνέδρων και έτσι αποκλείστηκε.

Όπως έχουμε ξαναγράψει σύσσωμο το Παλαιό Φάληρο στηρίζει την υποψηφιότητα της κ. Γεννηματά, η οποία διατηρεί σταθερό προβάδισμα έναντι των δύο άλλων υποψηφίων.

Η Φ. Γεννηματά στην εξαγγελία της υπογράμμισε την ανάγκη να υιοθετηθεί μία "εθνική στρατηγική" σε πολλές παρεμβάσεις της και, παρά το γεγονός ότι έχει υιοθετήσει το σύνθημα της "Αλλαγής", που παραπέμπει ευθέως στην εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981, διαβεβαιώνει πως το "όραμά" της για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η "αναπαλαίωση", αλλά η αναγέννηση. "Δεν θέλω ένα ρετρό ΠΑΣΟΚ", υπογράμμισε, δεσμευόμενη πως θα επιδιώξει "τη δημιουργία μίας δημοκρατικής συμπαράταξης", με δυνάμεις από το "προοδευτικό Κέντρο" ως την "Ανανεωτική Αριστερά", όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου