ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Δωρεάν οι συγκοινωνίες έως τις 10 Ιουλίου

Μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουλίου, παρατείνεται το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, που λειτουργούν από τους συγκοινωνιακούς φορείς ΟΑΣΑ Α.Ε., ΟΣΥ Α.Ε., ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ).Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η εφαρμογή του μέτρου προβλέπεται στον νόμο 4331/2015-ΦΕΚ Α69/01 (άρθρο 77) και η νέα παράταση τίθεται σε εφαρμογή με σχετική υπουργική απόφαση.
Η δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού σε όλες τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων αλληλεγγύης για τη στήριξη των πολιτών, που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι η μετακίνηση με τις δημόσιες συγκοινωνίες στην Αθήνα και συγκεκριμένα με τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό και το τραμ θα είναι δωρεάν. Δεν ισχύει η δωρεάν μετακίνηση με προαστιακό και τρένα. Το κόστος του μέτρου για τις συγκοινωνιακές εταιρείες υπολογίζεται σε 4-5 εκατ. ευρώ εβδομαδιαίως. Παράλληλα, το υπουργείο προχωρεί σε λύση του ζητήματος της μετακίνησης των ανέργων με τις αστικές συγκοινωνίες, καθώς όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ θα δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες συγκοινωνίες, ενώ θα διαγραφούν με νομοθετική ρύθμιση τα διοικητικά πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα.
Αναλυτικότερα, σε επιστολή του προς τις διοικήσεις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ), της ΟΣΥ (λεωφορεία - τρόλεϊ) και της ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), καθώς και στη διοίκηση του ΟΑΕΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης τούς ζητά τη σύνταξη καταλόγου με τα ανεξόφλητα πρόστιμα κατά την τελευταία πενταετία, από όπου θα προκύπτουν το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, ο ΑΔΤ και η διεύθυνση κατοικίας όλων εκείνων εις βάρος των οποίων έχουν βεβαιωθεί οι αντίστοιχες παραβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου