ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Πρόδωσαν το ΟΧΙ του Λαού οι πολιτικάντηδες - Νέο μνημόνιο εθνικής υποταγής για τρία χρόνια με μέτρα 13 δισ. ευρώ φέρνουν οι διεθνείς τοκογλύφοι

Μετά το υπερήφανο ΟΧΙ των Ελλήνων ήρθε το προδοτικό ΝΑΙ των μνημονιακών, αντεθνικών κομμάτων και η κοινή τους απόφαση να μεταβεί ο Τσίπρας στην Ευρώπη αποδεχόμενος την πρόταση Γιούνκερ, την οποία πριν από ελάχιστες ώρες απέρριψε πανηγυρικά ο Ελληνικός Λαός. Οι τοκογλύφοι, απέναντι σε αυτή την γελοία και άνευ εθνικού σχεδιασμού κυβέρνηση εγείρουν νέες, καταστροφικές απαιτήσεις με στόχο την οριστική διάλυση της Ελλάδος.
Για πρώτη φορά στην πολιτική μας ιστορία συναντάμε μία τόσο άθλια κατάλυση κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας. Ο Σύριζα ζήτησε δημοψήφισμα εν μέσω οικονομικού χάους (για το οποίο ευθύνεται άμεσα, καθώς βασίστηκε στην... "εντιμότητα και τον ανθρωπισμό" των αρχιτοκογλύφων Μέρκελ, Γιουνκέρ, Ντράγκι) και την αμέσως επόμενη μέρα έκανε κομμάτια το εθνικά υπερήφανο ΟΧΙ και είπε ένα κατάπτυστο ΝΑΙ στις αξιώσει των "δανειστών". Επειδή όμως οι δανειστές είναι κοράκια και επικίνδυνα αρπακτικά, εγείρουν ήδη νέες αξιώσεις, ακόμα πιο επώδυνες και με καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομίαΣτην ανάλυση που ακολουθεί περιγράφεται το νέο μνημονιακό πρόγραμμα-κόλαφος, που επιβάλλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και που είναι έτοιμη να αποδεχθεί η ψοφοδεής ελλαδική ηγεσία του Σύριζα και των λοιπών αντισυνταγματικών κομμάτων:Σκληρή γραμμή, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη των μέτρων θα ακολουθήσει το Eurogroup, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν 13 δισ μέτρα έναντι 9 δισεκ. που ήταν η πρόταση Juncker που απέρριψε η ελληνική κοινωνία με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Η ελληνική κοινωνία είπε ΟΧΙ στο μνημόνιο Juncker και το Eurogroup σηκώνει τον πήχη των απαιτήσεων στα 13 δισ. ευρώ δηλαδή ακόμη σκληρότερο μνημόνιο. Πρακτικά αν Eurogroup και Σύνοδος Κορυφής ζητήσουν πολύ σκληρό μνημόνιο η Ελλάδα θα το αποδεχθεί – το δημοψήφισμα πετάγεται στο καλάθι των αχρήστων, στον πολιτικό σκουπιδοτενεκέ του πολιτικού συστήματος της Ευρώπης.

Το βασικό σχέδιο που χρειάζεται εβδομάδες για να συμφωνηθεί περιλαμβάνει:

1) Νέα μέτρα λιτότητας 13 δισ. ευρώ, θα είναι ένα πολύ σκληρό μνημόνιο πολύ δυσμενέστερο της πρότασης Juncker που ανερχόταν στα 9,5 δις. και σχεδόν διπλάσιο από τα 7,9 δισ. της προηγούμενης πρότασης Τσίπρα.

2) Το νέο δάνειο φθάνει τα 50 ή 52 δισ. ευρώ και θα έχει διάρκεια 3 ετών. Το νέο μνημόνιο θα έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2018.

3) Η Τρόικα θα πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους στην Ελλάδα κάθε 2 ή 3 μήνες.

4) Θα περιλαμβάνεται στο πακέτο χρηματοδότησης και μέριμνα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών περίπου 8 ίσως και 10 δισ. ευρώ.

5) Εξετάζεται βραχυχρόνια οι κυβερνήσεις να εγγυηθούν τα collaterals των ελληνικών τραπεζών με μια φόρμουλα ώστε η ΕΚΤ να χορηγήσει ELA 8 με 10 δισεκ.

6) Θα υπάρχει και ρήτρα χρέους αλλά όχι συγκεκριμένη πρόταση – συμφωνία αλλά δέσμευση μεταξύ Ελλάδος και δανειστών ότι θα εξετάσουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (κοινώς: λόγια του αέρα)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου