ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο;

Πολιτική πίεση από τις Βρυξέλλες για τη δημιουργία ενός κυβερνητικού σχήματος στη Ελλάδα το οποίο θα δημιουργεί σε εταίρους και δανειστές το αίσθημα εμπιστοσύνης ότι οι συμφωνίες και τα μέτρα θα περνούν από τη βουλή και κυρίως θα εφαρμόζονται. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ζητάνε από την κυβέρνηση το νέο σχήμα να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ακόμη καλύτερα αν το κυβερνητικό σχήμα διευρυμένο με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων ή τεχνοκρατών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που εντάσσονται στο λεγόμενο ευρωπαϊκό τόξο. «Η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στην Ευρώπη, χρειαζόμαστε πιο αξιόπιστους συνομιλητές στην Αθήνα», έλεγε κορυφαία πηγή στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχετικές ζυμώσεις συζητούνται ήδη στο επιτελείο του Μέγαρο Μαξίμου και καταρχήν δεν απορρίπτονται. Η μοναδική κόκκινη γραμμή που μπαίνει είναι ότι αν υλοποιηθεί το σενάριο ενός πιο διευρυμένου κυβερνητικού σχήματος ο σκοπός του να είναι αυστηρά η υπογραφή της συμφωνίας για το νέο τριετές πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και ο χρόνος να μην ξεπερνά το Φθινόπωρο όπου σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είναι δεδομένο ότι απαιτούνται εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα ολοκληρωθεί η συμφωνία. Σήμερα δεν ξέρουμε τίποτε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου