ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Οι «δελφίνοι» ακονίζουν μαχαίρια στη Ν.Δ. Ποιοι μπαίνουν στη κούρσα της διαδοχής?





Από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς το βράδυ της Κυριακής άνοιξε τις διαδικασίες διαδοχής τους με την παραίτησή του και τον ορισμό του κ. Μεϊμαράκη ως μεταβατικού προέδρου, άνοιξε η όρεξη σε πολλά στελέχη της ΝΔ που θέτουν δημόσιο ή στο παρασκήνιο θέμα υποψηφιότητάς τους όταν αρχίσει η διαδικασία.
Κυριάκος ή Ντόρα; Η ηττημένη του 2009, Ντόρα Μπακογιάννη, διατηρεί τις πολιτικές της φιλοδοξίες, ωστόσο δεν έχει την επιρροή που είχε πριν από 6 χρόνια εντός της Νέας Δημοκρατίας. Δεδομένου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοτεχνεί το πολιτικό του προφίλ με προσεκτικό τρόπο, θέλοντας να εκφράσει τη φιλελεύθερη πτέρυγα, δεν αποκλείεται να είναι ο ίδιος υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, κάτι που σημαίνει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα κάνει πίσω.
ο Βορίδης ισχυρό «άλογο» στην κούρσα της διαδοχής θεωρείται ο Μάκης Βορίδης. Με «όπλα» τη συγκροτημένη πολιτική σκέψη, τη ρητορική δεινότητα και την απήχηση στο συντηρητικό ακροατήριο, ο κ.Βορίδης συγκεντρώνει ισχυρές πιθανότητες να εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ, καθώς ήδη έχει συγκροτήσει ομάδα «κρούσης» και έχει αυξήσει την εσωκομματική του επιρροή, με στόχο να γίνει ο Έλληνας «Σαρκοζί». Μειονέκτημά του το πολιτικό του παρελθόν το ότι κρίνεται ως μη επαρκής να εκφράσει τον κεντρώο χώρο, αφού διατηρεί προφίλ «σκληρού δεξιού»,Στο παρασκήνιο πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, τις …μηχανές τους ζεσταίνουν , η Ολ. Κεφαλογιάννη, ο Β. Κικίλιας-Επικρατέστερος ο Ευριπίδης Στυλιανίδης λόγω της απήχησής του στο καραμανλικό μπλοκ, όμως δύσκολα θα προχωρήσει μέχρι τέλους αν ο Κώστας Καραμανλής «τζούνιορ» χτυπησει την πόρτα της διαδοχής.Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ σχετικά με το τι ισχύει στην περίπτωση των περιφερειαρχών που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι (Τζιτζικώστας, Τατούλης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου