ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Αλέξη εσύ, σούπερ σταρ...

«Ο Τσίπρας μαγνητίζει σαν ποπ σταρ» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής «Handelsblatt» αναφορικά με την παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο. Η οικονομική εφημερίδα ζήτησε από τέσσερις Γερμανούς ευρωβουλευτές που ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις να πουν τις εντυπώσεις που αποκόμισαν από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Πιο γοητευμένος όλων αποδείχτηκε ο Τζο Λάινεν του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος μπαίνοντας στην αίθουσα συνεδριάσεων της ολομέλειας -προς μεγάλη του έκπληξη- διαπίστωσε αθρόα προσέλευση ευρωβουλευτών. «Υπήρχαν περισσότεροι ευρωβουλευτές και από την επίσκεψη του Πάπα» σχολιάζει, προσθέτοντας ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει «ρεύμα» ποπ σταρ και ότι πραγματοποίησε -μακράν- την καλύτερή του εμφάνιση.

Η εκπρόσωπος των Πρασίνων, Τέρι Ράιντκε, τον χαρακτηρίζει πολύ αποφασισμένο, καθώς -όπως λέει- ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές πως επιθυμεί μια κοινή ευρωπαϊκή λύση, ενώ δηλώνει με πείσμα ότι ο θα αναλάβει τις ευθύνες του. Αντίστοιχα, η Γκαμπριέλε Τσίμερ της Αριστεράς δήλωσε εντυπωσιασμένη από τη συνεδρίαση, παρατηρώντας ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός ήταν πολύ ψύχραιμος.

Εντελώς διαφορετική ήταν ωστόσο η εντύπωση που αποκόμισε ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών, Ελμαρ Μπροκ, ο οποίος δηλώνει απογοητευμένος. «Τα συνηθισμένα: ήρθε χωρίς προτάσεις. Και δεν πιστεύω ότι θα καταθέσει και τις σωστές προτάσεις» σχολιάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου