ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Κρύο...καιρός για δύο...Έρχεται κύμα ψύχους - "Βουτιά" της θερμοκρασίας έως και 12 βαθμούς Κελσίου!

Λιακάδα και καιρός για βόλτες; Να τα ξεχάσετε αυτά που ξέρατε. Μάλλον, να τα ξεχάσετε από την Τετάρτη και μετά, όταν το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει και ο χειμώνας θα μας έρθει μαζί με το 2016. Και θα έρθει για να μείνει τουλάχιστον μέχρι την... Άνοιξη!Αισίως μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα του 2015, ενός πολύ δύσκολου χρόνου, από κάθε άποψη. Και στο τέλος του ακόμα, ο παλιός ο χρόνος θα μας δείξει το... χειμωνιάτικό του πρόσωπο.

Ο ανοιξιάτικος καιρός, που μας έκανε να χαρούμε τα Χριστούγεννα σαν να ήταν... Πάσχα, θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη, με λιακάδες, ανομβρία και ζέστη, αφού ο υδράργυρος θα συνεχίσει να είναι στους 17, 18 και πιθανόν 19 βαθμούς Κελσίου στις δυτικές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Το σκηνικό του καιρού, πάντως, αλλάζει δραματικά από την Τετάρτη (30.12.2015) και κυρίως από την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, εξαιτίας της ψυχρής εισβολής που έρχεται από τη Ρωσία και θα επηρεάσει την ανατολική, κεντρική και βόρεια χώρα, με βροχές, χιονόνερο και χιόνια όχι μόνο στα βουνά αλλά και σε πεδινές περιοχές στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η μεγάλη, απότομη πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, ο υδράρυγος θα κάνει... βουτιά 10 με 12 βαθμούς σε σχέση με τις θερμοκρασίες που είχαμε μέχρι τώρα, που σημαίνει πως από τους 17 με 19 βαθμούς θα πέσει στους 7 με 8! Στο Αιγαίο, οι βοριάδες αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα, αφού η έντασή τους θα φτάσει με 7 με 8 μποφόρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου