ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Δ.Πιτούλης: "Να παραιτηθεί ο δήμαρχος Δ.Χατζηδάκης από το ΔΑΚ και να σταματήσει η κατασπατάληση χρήματος στο Νεκροταφείο"

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου, στην οποία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2016, καίρια ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής του συνδυασμού “Εμείς για το Φάληρο” Δημήτρη Πιτούλη. Τα σημαντικότερα σημεία της εισήγησής του ενώπιον του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη και των μελών του δημοτικού συμβουλίου συνοψίζονται στα παρακάτω:

1) Ανέφερε ότι ο δήμαρχος δεν έχει όραμα για την πόλη. Χρειάζεται μια μελέτη για να υπάρξει ανάπλαση της πόλης. Nα γίνει φιλική στους κατοίκους να είναι μια πόλη η οποία σε οποίο σημείο και εάν σταθείς να αισθάνεσαι όμορφα να είσαι μέλος της πόλης.

2) Για λόγους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς θα πρέπει να μειώσουμε τις πλάκες πεζοδρομίου άρα και του τσιμέντου και η πόλη να έχει καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Nα μπορούν οι AMEA να κυκλοφορούν σε όλα τα πεζοδρομία, να χρησιμοποιούμε τα πεζοδρομία για περπάτημα, ποδήλατο και όχι τους δρόμους.

3) Ζήτησε να υπάρξει ένα πλάνο, ένας προϋπολογισμός θητείας για όλη τη θητεία του δημάρχου.
Μόνο έτσι θα ξέρουμε τι έργα στοχεύουμε να κάνουμε και να μειώσουμε το κόστος.

4) Eπανέφερε το θέμα μείωσης της ύδρευσης και του ρεύματος στο δήμο και στα σχολεία με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για το οικονομικό όφελος των δημοτών.

5) Ζήτησε από το δήμαρχο να παραιτηθεί από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και να αναλάβει ένας άνθρωπος με διάθεση να κάνει έργα για τη νεολαία και να μπορέσει να αποκτήσει νέα έσοδα. Ζήτησε πάλι να σταματήσουν οι δημότες να πληρώνουν εισιτήριο εισόδου στο χώρο.

6) Ρώτησε εάν επιτελούς προβλέπεται να γίνει η αποχετευτική σύνδεση του ΔAK εφόσον υπάρχει σχετικό κονδύλι για το νέο κλειστό.

7) Ζήτησε να υπάρξει ένας νέος προϋπολογισμός στο Δήμο από μηδενική βάση ούτως ώστε να σχεδιασθεί κάθε κονδύλι και κάθε κόστος από την αρχή και όχι να γίνεται αντιγραφή κονδυλιών από χρόνο σε χρόνο.

8) Τοποθετήθηκε επίσης ότι σπαταλάμε πολλά χρήματα στο νεκροταφείο και όχι για την καθημερινότητα των δημοτών οι οποίοι ζουν στην πόλη.

9) Επιπλέον αναφέρθηκε στη μη διάθεση της αντιπολίτευσης να βρεθεί κοινό πλαίσιο δράσης σε θέματα που χρειάζεται να αλλαχτούν όπως κάποια σημεία του Καλλικράτη.
Επίσης δεν βλέπει διάθεση να υπάρξει μια κοινή πρόταση για το πρόσωπο του συνηγόρου του δημότη.

10) Τοποθετήθηκε στο γεγονός αποχώρησης της παράταξης Βασιλείου και του Σύριζα σε μια συνεδρίαση η οποία είναι βασική και κυρίαρχη για τους δημότες και δείχνει αφενός το σεβασμό απέναντι στους εργαζομένους του δήμου οι οποίοι εργαστήκαν για τον προϋπολογισμό, αλλά ακόμα και απέναντι στους δημότες οι οποίοι περιμένουν από τέτοιες συνεδριάσεις να δημιουργείται κάτι θετικό για την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου