ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Μουζάλας: Στο γήπεδο Χόκεϊ του Ελληνικού για τρεις μήνες οι μετανάστες

Στην προσωρινή μετεγκατάσταση των μεταναστών, για χρονική περίοδο τριών μηνών, στο γήπεδο του Χόκεϊ στο Ελληνικό, κατέληξαν ο Γιάννης Μουζάλας και οι δήμαρχοι Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης μετά από συνάντηση που είχαν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που διάβασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μετά τη συνάντηση, η κοινά αποδεκτή λύση της μετεγκατάστασης «θα διασφαλίζει την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για τους κατοίκους της περιοχής».

Τονίζεται ακόμη ότι τη φύλαξη των μεταναστών αναλαμβάνει η ΕΛΑΣ, με τη συνεργασία του υπουργείου, των όμορων δήμων και της περιφέρειας Αττικής.

«Τίποτε δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συνεργασία της Ελληνικόν ΑΕ (ο μειοδότης της έκτασης) και του ΤΑΙΠΕΔ» τόνισε ο κ. Μουζάλας, ο οποίος έκανε λόγο για «ιδιαίτερα γόνιμη και δημιουργική συνάντηση που γέννησε υγιές βρέφος.» «Ξέρω απ’ αυτά, είμαι μαιευτήρας» δήλωσε χαριτολογώντας.

Συνάντηση με τους δημάρχους Γλυφάδας, Αλίμου και Ελληνικού - Αργυρούπολης είχε νωρίτερα και ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αμέσως μετά, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να έρθει άμεσα στη Βουλή και να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα και τον ελληνικό λαό για το πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα.


Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι η εικόνα που αποκόμισε είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο πρωθυπουργός δεν έχουν αίσθηση των επιπτώσεων που προκαλεί η ανεύθυνη πολιτική τους στον τόπο και τους πολίτες.

«Ο κ. Τσίπρας με δική του ευθύνη μετέτρεψε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε καθαρά ελληνικό. Μη έχοντας κανένα σχέδιο για τη διαχείριση και αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, συνεχίζει τους επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς και μετατρέπει το μεταναστευτικό σε κορυφαίο πρόβλημα της χώρας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επίσης εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του για την εκτροπή, όπως είπε, της κατάστασης αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε σχέση με τη δημόσια ασφάλεια και υγιεινή.

«Θεωρώ ότι η στάση του κ. Τσίπρα αλλά και των συνεργατών του, εκτός από ανεύθυνη, είναι και εθνικά επικίνδυνη. Για το λόγο αυτό κρούω τον κώδωνα του κινδύνου», επισήμανε ο κ. Πλακιωτάκης.

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος, η κατασκευή και η λειτουργία των hotspots στα ελληνικά νησιά, αλλά και να εξασφαλισθεί η επιστροφή των παράτυπων μεταναστών, επισημαίνει στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα hotspots και το σύστημα μετεγκατάστασης σε Ελλάδα και Ιταλία, που δόθηκε σήμερα Τρίτη στη δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου