ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Χαρά Γιαννοπούλου: "Καταδικαστέα και κατάπτυστη η επίθεση κατά του δημοτικού συμβούλου της Ελληνικής Αυγής Τρύφωνα Μπουγά !



Στα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου αναφέρθηκε η δημοτική σύμβουλος Χαρά Γιαννοπούλου με ανάρτησή της στο Facebook. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γιαννοπούλου έγραψε τα εξής:

"Αν και λόγω ασθένειας δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας, επειδή ενημερώθηκα και με βάση όσα πληροφορήθηκα για τα τεκταινόμενα έχω ναδηλώσω τα εξής:
1) ότι καταγγέλω κάθε φαινόμενο άτακτης βίας από όποιο πολιτικό χώρο κι αν προέρχεται που στόχο έχει να φιμώσει μια δημοκρατικά εκφραζόμενη άποψη.
 

Ο καθένας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να νοιώθει ελεύθερος να εκφράζει απόψεις γνώμες και κρίσεις μέσω των δημοκρατικων διαδικασιών και οι αρμόδιοι φορείς πρέπει αυτές τις δημοκρατικες εγγυήσεις να τις θωρακίζουν.
 

Η επίθεση κατά του δημοτικού συμβούλου της Χρυσής Αυγής Τρύφωνα Μπουγά από ομάδα αριστεριστών τρομοκρατών είναι καταδικαστέα και κατάπτυστη και αποτελεί τρώση της ελεύθερης έκφρασης γνώμης, ενώ παράλληλα είναι περιστατικό δηλωτικό μιας άλλης μορφής βίας, της λεκτικής απειλής.
 

Σε κάθε περίπτωση με προβληματίζει η επί μακράν αδράνεια του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να επέμβει γιατί αυτός διευθύνει τη συζήτηση αλλά και η καθυστέρηση επέμβασης της αστυνομίας η οποία από ο,τι ενημερώθηκα δεν ήρθε. Ακόμη απορίας άξιον είναι πως έμαθαν η μάλλον ποιος ενημέρωσε τους ταραξίες να εισβάλλουν στο συμβούλιο αυτή την ώρα που συζητείτο ένα τόσο μείζονος σημασίας θέμα όπως είναι το προσφυγικο. Άρα ήταν φτιαχτή επέμβαση.
 

Σε κάθε περίπτωση το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα έπρεπε να απασχολεί την πολιτεία και την κεντρική κρατική διοίκηση και ΟΥΧΙ την τοπική αυτοδιοίκηση, ιδίως αναφορικά με την σίτιση και στέγαση όλου αυτού του μαζικού κύματος προσφύγων που εισήλθε στη χώρα μας αιφνιδίως.
 

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι αρμόδια να επιλύει τόσο μείζονος σημασίας θέματα όπως το προσφυγικό.

Έπρεπε η πολιτεία να ορίσει ότι είτε θα οριστεί ένας μόνο χώρος στέγασης προσφύγων στο Νομό Αττικής όσο πιο μακριά από κατοικημενες περιοχές και τη σίτιση να αναλάβει ειδικό τμήμα του Στρατού και του Ερυθρού Σταύρου, είτε να ορίσει ότι όλοι ανεξαιρέτως οι Δήμοι θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες για περιορισμένο όμως χρονικό διάστημα και πάντα αναλογικά με τον πληθυσμό του κάθε δήμου.
 

Υπάρχουν δήμοι στην Αττική που δεν έχουν δεχθεί καθόλου πρόσφυγες και άλλοι που έχουν δεχθεί πέραν των δυνάμεων τους. Αυτά τα ολίγα σαν μια γενική παρατήρηση και μεγάλη λύπη που αυτά τα περιστατικά έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ και που πλήττουν βάναυσα τη Δημοκρατία και την Ελεύθερη Διακίνηση Ιδεών και Απόψεων με στόχο το κοινό καλό του Παλαιού Φαλήρου ειδικά και εν γένει του τόπου μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου