ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Μπαλάκι οι μετανάστες, μπάχαλο η κυβέρνηση!

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνονται το μπάχαλο και το χάος που επικρατούν με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Την ώρα που αδειάζουν το γήπεδο του Ταε Κβον Ντο, φέρνουν κι άλλα λεωφορεία γεμάτα μετανάστες από την Ειδομένη. Μετά τις διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων και συνεννοήσεις επί συνεννοήσεων ώστε το ολυμπιακό στάδιο να αδειάσει και να προετοιμαστεί για την υποδοχή πανευρωπαϊκών αγώνων, οι μετανάστες που φιλοξενούνταν σε αυτό δεν έχουν πού να πάνε, αφού το γήπεδο χόκεϊ όπου συμφωνήθηκε να μεταφερθούν, δεν είναι έτοιμο ακόμα. Πιθανολογείται μάλιστα ότι ο χώρος στην περιοχή του Ελληνικού θα είναι δυνατό να τους υποδεχτεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Και σαν μην έφτανε αυτό, άλλα δύο λεωφορεία γεμάτα μετανάστες έφθασαν την Τετάρτη στην Αθήνα από την Ειδομένη. Το πρώτο έφθασε στις 3 το μεσημέρι και το δεύτερο στις 5 το απόγευμα. Φυσικά ούτε γι' αυτή τη «φουρνιά» μεταναστών έχει ληφθεί κάποια απόφαση προορισμού. Τι θα γίνει με τους χιλιάδες προσφύγων που φθάνουν καθημερινά στη χώρα μας; Χωρίς κυβερνητικό σχεδιασμό και υποδομές ποιο το μέλλον της Ελλάδας;

Λίγο μετά τη 1 χθες το μεσημέρι έφτασαν στον προαύλιο χώρο του Τάε Κβον Ντο τρεις κλούβες των μεταγωγών και σύμφωνα με μετανάστες, αστυνομικοί μπήκαν μέσα στις εγκαταστάσεις και ζήτησαν από τους μετανάστες που βρίσκονταν ακόμη μέσα να μαζέψουν τα πράγματά τους και να βγουν έξω με αποτέλεσμα πολλοί να περιμένουν μέχρι και αργά το βράδυ δίπλα από τις κλούβες, χωρίς να γνωρίζουν πού θα πάνε.

Σύμφωνα με μετανάστες από το Μαρόκο, αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο Τάε Κβον Ντο και άρχισαν να τους ρωτούν τις χώρες προέλευσής τους και στη συνέχεια τους διαχώρισαν με βάση την χώρα από την οποία προέρχονταν. Αμέσως μετά, η αστυνομία άρχισε να επιβιβάζει τους Μαροκινούς στις κλούβες των μεταγωγών, αλλά ούτε αυτή τη φορά τους ενημέρωσε για το πού θα οδηγηθούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι μετανάστες από το Μαρόκο ενδέχεται να μεταφερθούν στην Κόρινθο.

Την ίδια ώρα, Ιρανοί μετανάστες επιβεβαίωσαν ότι οι αστυνομικοί τους διαχώρισαν με βάση τις χώρες προέλευσής τους, ενώ εξέφρασαν την άποψή τους ότι οι ελληνικές αρχές θα απελάσουν τους Μαροκινούς διότι -όπως υποστήριξαν- κάθε βράδυ τσακώνονταν και δημιουργούσαν προβλήματα στο Τάε Κβον Ντο. Όσον αφορά στη δική τους τύχη, είπαν ότι οι άνθρωποι της αστυνομίας τους απάντησαν πως υπάρχει για αυτούς ένας άλλος προσωρινός καταυλισμός στο Ελληνικό, όπου και θα μεταφερθούν αργότερα.

Ο Σαχίντ, πρόσφυγας από το Ιράκ είπε ότι «οι αστυνομικοί μας είπαν να βγούμε έξω και μας χώρισαν σε τρεις σειρές. Στη μια τοποθετήθηκαν αυτοί που θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα της ΕΕ, στην άλλη εκείνοι που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους και στην τρίτη σειρά αυτοί που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Πολλοί φοβήθηκαν κι άρχισαν να φεύγουν».

Ο Σαχίντ ήταν ανάμεσα σε εκείνους που επέλεξε να βρει μόνος τον επόμενο χώρο στέγασής του. «Η αστυνομία δεν μας έδωσε καν πληροφορία για το πού θα πάμε. Άκουσα κόσμο που μιλούσε για το γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό, έψαξα και ήρθα μόνος μου. Είπαν όμως ότι δεν μπορώ να περάσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου