ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Σε έκτακτη ανάγκη θα τεθούν τα Νότια Προάστια, σύμφωνα με δημοσιογραφικές μας πληροφορίες!

 
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο προσφυγικό!«Βουλιάζει» όλη η Ελλάδα από πρόσφυγες και λαθρομετανάστες! Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο με τους κυβερνώντες να φέρουν τεράστια ευθύνη. Έχουμε ήδη φτάσει στο σημείο να απειλείται η εθνική μας ασφάλεια από τις ορδές μουσουλμάνων αλλά δεν το ‘χουμε συνειδητοποιήσει.

«Αποθήκες» ψυχών χωρίς τις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής προετοιμάζονται στο Ελληνικό και στο Ίλιον, σε νησιά όπως η Κώς, ενώ πρόχειροι «καταυλισμοί» λειτουργούν σε Λαμία, Τρίκαλα και άλλες περιοχές. Επίσης, υπάρχει και το κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό, ενώ χιλιάδες κόσμου «φιλοξενούνται» στα … «υπαίθρια ξενοδοχεία» της πλατείας Βικτωρίας και του τερματικού σταθμού στο λιμάνι του Πειραιά. 

Ένα χάος στη χώρα με την Πολιτεία να είναι απούσα! Οι μόνοι που προσπαθούν να δείξουν ένα ανθρώπινο πρόσωπο στους πρόσφυγες και μετανάστες είναι οι εθελοντές ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο! Αλλά και τι βοήθεια μπορεί να παράσχει μία χώρα στους ξένους «επισκέπτες» της, όταν η ίδια πνέει τα λοίσθια, μαστίζεται από ανεργία και ο πληθυσμός της ζει σε συνθήκες φτώχειας;

Και ενώ τις τελευταίες ημέρες όλοι ασχολούμαστε με τις μυστικές συναντήσεις Τσίπρα-Ψυχάρη, τα ανταλλάγματα και τη γάτα Ιμαλαΐων, η Ελλάδα «πλημμυρίζει» ανενόχλητη από πρόσφυγες και λαθρομετανάστες!

Οι βάρκες με στοιβαγμένες ψυχές έρχονται ασταμάτητα μέσω Τουρκίας! Φτάνουν στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και από εκεί οι πρόσφυγες και μετανάστες προωθούνται στην Αθήνα! Αλήθεια, ποιος ο ρόλος των περιπολιών του ΝΑΤΟ όταν οι διακινητές προσφύγων συνεχίζουν ανενόχλητοι το «έργο» τους;

Ο κύριος όγκος των «επισκεπτών» εγκλωβίζεται στην Αθήνα, ενώ όσοι καταφέρνουν να φτάσουν στην Ειδομένη βρίσκουν τα σύνορα ερμητικά κλειστά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρόσφυγες στην Ειδομένη έχουν φτάσει τις 7.000.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι δηλώσεις του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας 70.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Και ας μην ξεχνάμε πώς όσο καλυτερεύουν οι καιρικές συνθήκες τόσο θα αυξάνονται οι προσφυγικές ροές.

Τα Νότια Προάστια αναμένεται να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ήδη, με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την δημιουργία χώρου φιλοξενίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού της τάξης των 3,000 ατόμων που θα προστεθούν στους 1000 - 1500 που στεγάζονται στο κτίριο του χόκεϋ, από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στο Ελληνικό θα φιλοξενηθούν περίπου 15.000 από τους 100.000 της πρώτης φάσης.
Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπό το βάρος των λαθρομεταναστευτικών ροών έσπασε τη συμφωνία που είχε κάνει πριν από λίγο καιρό με τους τρεις δημάρχους των όμορων με το Ελληνικό Δήμων, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας για τη χρήση μόνο του κτιρίου του Χόκεϋ και ανοίγει και άλλα κτίρια προκειμένου να στεγαστούν λαθρομετανάστες και πρόσφυγες.

Από την Παρασκευή (26/2) γερανοί ξεφορτώνουν εξοπλισμό ώστε το κτίριο "Σένγκεν" (το κτίριο των αναχωρήσεων του παλαιού αεροδρομίου στην παραλιακή) να μπορεί να φιλοξενήσει 3.000 και πλέον μετανάστες.

Την ευθύνη για την λειτουργία της εγκατάστασης έχουν αναλάβει υπάλληλοι του υπουργείου με την συνδρομή της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του vimaonline.gr μέσα στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι να ανοίξει και άλλα κτίρια στο χώρο του πρ. αεροδρομίου ώστε να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες στέγασης των μεταναστών - προσφύγων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει και το κτίριο που βρίσκεται στο ανατολικό αεροδρόμιο από την πλευρά της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Ένα τέτοιοι ενδεχόμενο όμως, είναι σίγουρο πως θα βρει τη σθεναρή αντίδραση του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου.
Κάτω από αυτά τα δεδομένα και έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα τις τελευταίες ημέρες, ερωτηματικά προκύπτουν για το εάν η κυβέρνηση θα τηρήσει την υπογραφή της και θα αδειάσει το Ελληνικό στις 31 Μαρτίου ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες της επένδυσης στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Οι τοπικές κοινωνίες των όμορων δήμων είναι ιδιαίτερα ανήσυχες, καθώς, αντί της επένδυσης, της ποθούμενης ανάπτυξης και των νέων θέσεων εργασίας, που θα δώσουν ανάσα στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία, βλέπουν να δημιουργούνται καταυλισμοί μεταναστών και προσφύγων.
Και ενώ το Faliro Press News όταν είχε ζητηθεί το περασμένο φθινόπωρο από το δήμο Παλαιού Φαλήρου να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες, είχε επικρίνει το δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη για την απόφασή του να δεχτεί να παραχωρήσει το Ταε Κβον Ντο για το συγκεκριμένο σκοπό, τώρα μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς ότι το πρόβλημα έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, ώστε η δημοτική αρχή να μην έχει και πολλά περιθώρια αντιδράσεων. Ήταν να μην γίνει η αρχή, δυστυχώς τώρα τα πράγματα είναι μη αναστρέψιμα.

Το Παλαιό Φάληρο, όπως και πολλές ακόμα γειτονιές της Αττικής θα επωμιστεί το βάρος της «εισβολής» προσφύγων και μεταναστών με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου