ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα προνοιακά επιδόματα από το δήμο Παλαιού Φαλήρου

Το θέμα της μη καταβολής στους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου!

Το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών και Κοινωνικών Δομών κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος ανέλαβε να εξηγήσει στους παρευρισκομένους γιατί δεν έχουν δοθεί έως τώρα τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους! «Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία να παραλάβουμε τα προνοιακά επιδόματα από το δήμο Καλλιθέας. Στη διαδικασία αυτή έχουμε πάρει απόφαση για να ξεκινήσει η εκπαίδευση και παράλληλα να ξεκινήσει η τρίμηνη εγγύηση από την εταιρία, η οποία δούλευε και το πρόγραμμα στην Νομαρχία. Επειδή αυτή η διαδικασία έχει τυπικά ακόμα κάποιες υπογραφές να γίνουν για μία ΚΥΑ, γι΄αυτό το λόγο δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση αυτής της σύμβασης και ζητήσαμε να μας στείλει επιστολή η εταιρία να ζητήσει παράταση δίμηνη προκειμένου να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία με υπογραφές των υπουργών. Έχουμε πάρει απόφαση απλά τυπικά πρέπει να το μετατοπίσουμε το διάστημα κατά δύο μήνες. Ενδέχεται βέβαια να μην έχει υπογραφεί η ΚΥΑ και στους επόμενους μήνες και να χρειαστεί να πάρουμε και πάλι απόφαση. Θα συναντήσει ο κ. Δήμαρχος τον κ. Κουρουμπλή μήπως τυχόν επισπευθεί αυτή η διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φωστηρόπουλος.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «όσοι θέλουν προνοιακά επιδόματα από πέρυσι- το 2015- δεν υπάρχει σύμβαση με το δήμο μας και με άλλους δήμους, υπάρχει παλιά σύμβαση με τη Νομαρχία, δεν υπάρχει υπουργική απόφαση να γίνει και με τους δήμους και γι΄αυτό το λόγο δεν έχουμε προχωρήσει. Αυτό σημαίνει ότι όσοι είναι νέοι επιδοματούχοι δεν μπορούν να πάρουν το επίδομά τους και αυτό δημιουργεί προβλήματα».

Όταν κάποιος από τους παρευρισκομένους ρώτησε τον κ. Φωστηρόπουλο «έως το Μάϊο θα πάρουμε;», εκείνος απάντησε τα εξής: «Δεν το ξέρουμε. Ακούστε να δείτε. Οι παλιοί θα τα πάρουν σίγουρα. Για τους καινούριους δεν ξέρουμε».

Τότε ακούστηκε στην αίθουσα ότι «είναι περισσότερα από 150 άτομα και έχουν μεγάλη ανάγκη».

Σε αυτό το σημείο ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι «έχετε απόλυτο δίκιο. Δεν έχει να κάνει με το δήμο Παλαιού Φαλήρου. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Εμείς ζητάμε την παράταση αυτή γιατί έχουμε κάνει το διαγωνισμό, έχει ολοκληρωθεί, την παράταση τη ζητάμε γιατί δεν υπάρχει ΚΥΑ. Η ουσία είναι ότι υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι δυστυχώς δεν μπορούν να πάρουν τα προνοιακά επιδόματα. Η παράταση έχει να κάνει με τη δική μας σύμβαση γιατί εμείς πλέον ετοιμαζόμαστε ως δήμος να εκπαιδευτεί το προσωπικό μας, να παρασχεθεί η σχετική εκπαίδευση και στη συνέχεια να αναλάβουμε να τα βγάζουμε τα επιδόματα με την κανονική διαδικασία».

Εν αναμονή λοιπόν κυρίες και κύριοι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων! Υπομονή για ένα δίμηνο και ας ελπίσουμε να μην γίνει το δίμηνο τετράμηνο, το τετράμηνο εξάμηνο και πάει λέγοντας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου