ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ποιος θα εξουδετερώσει τη ΒΟΜΒΑ που ετοιμάζεται να σκάσει;


Η θερμοκρασία έχει ήδη αρχίσει να παίρνει την ανιούσα και εκτός συγκλονιστικού μετεωρολογικού απροόπτου, κάπως έτσι θα κυλούν τα πράγματα προχωρώντας στις επόμενες ημέρες και μήνες. Αν το χειμώνα χτυπούσαν υγειονομικά «καμπανάκια» από τη συσσώρευση προσφύγων/μεταναστών, έχετε σκεφτεί τι θα γίνει τώρα;

Οι αρμόδιοι φορείς κρούουν πλέον των κώδωνα του κινδύνου προς της κυβέρνηση και ζητούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προλάβουν μια υγειονομική «βόμβα» που φοβούνται ότι μπορεί να… εκραγεί άμεσα, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ εκπέμπει SOS (και) για την Ειδομένη.

Η άνοδος της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τον τεράστιο αριθμό των ατόμων που φιλοξενούνται σε κλειστούς χώρους λίγων τετραγωνικών με άθλιες συνθήκες υγιεινής, είναι ο σοβαρότερος από τους λόγους που αυξάνει την αγωνία των υπευθύνων για την δημιουργία ασθενειών και την εξάπλωση τους.

Ελληνικό, Πειραιάς (και Σκαραμαγκάς) και Ειδομένη είναι οι τρεις περιοχές με τους μεγαλύτερους καταυλισμούς, αφού συνολικά μετρούν σχεδόν 20.000 άτομα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία όλοι ξέρουμε ότι είναι και λίγο… πειραγμένα.

Για να μην αναφέρουμε τους πάνω από 4.000 στη Λέσβο, τους σχεδόν 2.000 στη Χίο, τους 2.000 στο Σχιστό, τους 1.500 στον Ελαιώνα, τους 1.100 στη Μαλακάσα, τους πάνω από 2.000 στα Διαβατά, τους σχεδόν 4.000 στο Χέρσο Κιλκίς, όσους και στη Νέα Καβάλα, αλλά και τους 1.000 στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Σήμα κινδύνου από το ΚΕΕΛΠΝΟ
Από το πρωί της Κυριακής, το Κέντρο μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια στους πρόσφυγες, προειδοποιώντας τους για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την παραμονή τους εκεί και τους προτρέπει να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

Λίγοι όμως είναι αυτοί που πείθονται να φύγουν. Σύμφωνα με το Mega, τρία λεωφορεία με πρόσφυγες αναχώρησαν από τα Ιωάννινα και την Αθήνα, όμως οι περισσότεροι παραμένουν στην Ειδομένη, ελπίζοντας ότι θα ανοίξουν τα σύνορα.

Ηδη στον καταυλισμό έχουν εμφανιστεί κρούσματα ψώρας και άλλων δερματικών παθήσεων, ενώ «θερίζουν» οι γαστρεντερίτιδες και οι δηλητηριάσεις, καθώς τα τρόφιμα που διακινούνται είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και δεν ελέγχονται. Εστίες μολύνσεων αποτελούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, και τα στάσιμα νερά που υπάρχουν σε πολλά σημεία του καταυλισμού.

Μέσα σε όλα, έρχονται και οι… φτερωτοί κίνδυνοι
Τα κοινά κουνούπια, αλλά και οι μύγες, μπορούν να μεταφέρουν ελονοσία, πανώλη, Δάγκειο πυρετό και πολλές άλλες ασθένειες από τους καταυλισμούς στους διπλανούς δήμους.

Όσο προχωράμε προς το καλοκαίρι που τα κουνούπια και οι μύγες θα είναι παντού, είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει κάποια επιδημία που το σύστημα υγείας δεν θα μπορεί να χειριστεί, αφού είναι ήδη σε οριακό σημείο, αν όχι διαλυμένο.

Προσοχή και στη θάλασσα!
Η λεωφόρος Ποσειδώνος και οι παραλίες του Αλίμου και του Ελληνικού έχουν κατακλυστεί από μετανάστες οι οποίοι αναζητούν ανάσες δροσιάς μακριά από τις σκηνές και τους αποπνικτικούς κλειστούς χώρους του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν το νερό της θάλασσας για να πλυθούν και να παραμείνουν όσο το δυνατόν καθαροί.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στην παραλία του Αγίου Κοσμά, όπου από νωρίς σήμερα το πρωί δεκάδες μετανάστες την επισκέφτηκαν και κολύμπησαν για αρκετές ώρες.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στα άλλα σημεία της Ελλάδας που βρίσκονται συγκεντρωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες και υπάρχει κοντά θάλασσα, κάτι που σίγουρα δημιουργεί κινδύνους και ερωτηματικά για ενδεχόμενη εξάπλωση ασθενειών και βακτηρίων δια μέσου του υδάτινου παράγοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου