ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Anne Marie P. Bivert: "Η Ελλάδα έχει εισπράξει δάνεια τα τελευταία χρόνια συνολικού ύψους 200 δισ.ευρώ"

Γράφει η Anne Marie P. Bivert International Financial Corporate & Market Research Communications

Για όποια πρόσωπα δεν το γνωρίζουν ή δεν μπήκαν σε κόπο να κάνουν την πρόσθεση ή παριστάνουν ότι δεν το θυμούνται... Η Ελλάδα έχει εισπράξει δάνεια τα τελευταία χρόνια συνολικού ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ... Αυτό το αναφέρω... περι βιώσιμου χρέους...και περί ''forget it Giannis...'' τότε... Επειδή κάποια στιγμή θα πρέπει να έχουμε τη στοιχειώδη συνέπεια λόγου και πράξεων και στην πολιτική μας ζωή... Επι του παρόντος...

•Την άρνηση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην πρόταση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος αναδεικνύει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Η πρόταση αφορά στην σταδιακή αποπληρωμή, από το 2040 μέχρι το 2060, των δανείων συνολικού ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα από τους ευρωπαίους δανειστές της, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της. Κατ΄αυτόν τον τρόπο, φέρεται να εκτιμά το ΔΝΤ, η συνολική εξυπηρέτηση του χρέους θα περιοριζόταν σταθερά σε ποσοστό κάτω του 15% του ελληνικού ΑΕΠ. Ως εναλλακτική λύση, τονίζει η SZ, το Ταμείο προτείνει στους Ευρωπαίους να «παγώσουν» τα επιτόκια για τα ελληνικά δάνεια στα σημερινά επίπεδα του 1,5%Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ανόδου των επιτοκίων, τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα αναλάβουν να καλύψουν τη διαφορά, πληρώνοντας το απαραίτητο ποσό στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

•Δίδεται "τεχνική μάχη" για να κατατεθεί έως απόψε το πολυνομοσχέδιο με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της α' αξιολόγησης, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας , ότι εάν οι διαφορές με τους Θεσμούς σε ό,τι αφορά τον "κόφτη", επιλυθούν άμεσα, γεγονός που δεν αποκλείουν, ίσως να ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο και ο αυτόματος μηχανισμός περικοπής δαπανών. Άλλως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα έρθει ως τροπολογία στη Βουλή, μέσα στα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου