ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Νέα φορο-λαίλαπα 2,5 δισ. ευρώ φέρνει η συγκυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ με τον μνημονιακό προϋπολογισμό του 2017

 
«Κουρεμένα» αφορολόγητα, μεγαλύτερος φόρος εισοδήματος και εισφορές, αυξημένοι φόροι στα ενοίκια, επιβαρύνσεις για αγρότες - Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς με αυξήσεις – φωτιά σε τσιγάρα, καύσιμα, καφέ, σταθερή τηλεφωνία – Το κράτος κινδυνεύει να χάσει, αντί να κερδίσει λόγω μείωσης της κατανάλωσης, αλλά και λαθρεμπορίου

Νέα επέλαση στα εισοδήματα των νοικοκυριών ετοιμάζει η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2017 που φέρνει από τη νέα εβδομάδα στη Βουλή, την ώρα που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία αγγίζουν ήδη τα 93 δισ. ευρώ.

Από 1/1/2017 έρχονται βαριές επιβαρύνσεις και από έμμεσους φόρους, καθώς επίκεινται αυξήσεις σε καφέ, καύσιμα, τσιγάρα και σταθερή τηλεφωνία. Μισθωτοί και συνταξιούχοι, αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων και ελεύθεροι επαγγελματίες με μεσαία και υψηλά εισοδήματα θα δουν τους φόρους επί των εισοδημάτων τους να αυξάνονται λόγω των μειώσεων στα αφορολόγητα όρια και των αλλαγών στις κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Ειδικότερα, για τους μισθωτούς και συνταξιούχους η εκκαθάριση θα γίνει με τα νέα «κουρεμένα» αφορολόγητα όρια και τις νέες κλίμακες για το σύνολο των αποδοχών του έτους 2016. Οι περισσότεροι θα κληθούν να καταβάλουν περισσότερους φόρους που θα αντιστοιχούν στις πρόσθετες διαφορές βάσει παλαιών και νέων κλιμάκων για τους πέντε πρώτους μήνες του 2016.

Φόρους αυξημένους κατά 36,36% θα κληθούν να καταβάλουν και όσοι εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ, ωστόσο ο συντελεστής φορολόγησης για όσους έχουν εισοδήματα κάτω από 50.000 ευρώ θα μειωθεί από 26% στο 22%. Όσοι είναι μισθωτοί και παράλληλα έχουν έσοδα με «μπλοκάκι» θα φορολογηθούν με την ενιαία κλίμακα. 500 εκατ. νέοι φόροι από Ιανουάριο - Αυξήσεις σε τσιγάρα, καύσιμα.

Απανωτές αυξήσεις σε ειδικούς φόρουςΤο κράτος χάνει, αντί να κερδίζει, από τις απανωτές αυξήσεις των ειδικών φόρων, τόσο λόγω της μείωσης της κατανάλωσης όσο και από φόρους και εισφορές πρατηριούχων και περιπτερούχων που θα χάσουν τη δουλειά τους την ώρα που το λαθρεμπόριο γνωρίζει τεράστια άνθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου