ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Παραλήρημα Μερκουράκη (ΣΥΡΙΖΑ) στο δημοτικό συμβούλιο κατά της Χρυσής Αυγής-Η "πληρωμένη" απάντηση του Τρύφωνα Μπουγά!


 

Ένταση επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου όταν ο επικεφαλής της ΡΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Κώστας Μερκουράκης ζήτησε την απαγόρευση κατάθεσης στεφάνων στο δήμο σε εθνικές επετείους από τη Χρυσή Αυγή! Μάλιστα, κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα για την εφαρμογή της προτάσεώς του.
Η πρόταση του κ. Μερκουράκη έγινε εν απουσία των δύο δημοτικών συμβούλων της Ελληνικής Αυγής Παλαιού Φαλήρου. Οι κ. Σωτήρης Μεταξάς και Τρύφωνας Μπουγάς δεν παρέστησαν στο δημοτικό συμβούλιο αφού συμμετείχαν σε κομματική συνεδρίαση προετοιμασίας της τελετής μνήμης για τους Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άνανδρα στο Νέο Ηράκλειο.

Ωστόσο, οι κ. Μεταξάς και Μπουγάς ειδοποιήθηκαν από πολίτες που ήταν παρών στο δημοτικό συμβούλιο για το τι συνέβαινε και έσπευσαν αμέσως στο δημαρχείο.
Ο κ. Μπουγάς αφού ενημερώθηκε για την πρόταση του κ. Μερκουράκη διευκρίνισε το λόγο της απουσίας του ίδιου αλλά και του κ. Μεταξά από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Ο Γιώργος Φουντούλης και ο Μανώλης Καπελώνης δολοφονήθηκαν άνανδρα από ακροαριστερούς, οι οποίοι τυφλώνονται με απόψεις όπως αυτή του κ. Μερκουράκη. Η τρομοκρατία προέρχεται από την ακροαριστερά που αιματοκύλησε την Ελλάδα".
Απευθυνόμενος στον κ. Μερκουράκη, ο Τρύφωνας Μπουγάς τόνισε: "Θα πρέπει να γνωρίζετε κ. Μερκουράκη ότι το 1940 ο αείμνηστος Ιωάννης Μεταξάς είπε το ΌΧΙ. Ωστόσο, εσείς τον αποκαλείται φασίστα, όπως με ανάλογους χαρακτηρισμούς αναφέρεστε και στη Χρυσή Αυγή. Το ΌΧΙ το είπε ένας φασίστας ο Μεταξάς, στη συνέχεια ο λαός ψήφισε ΌΧΙ στα Μνημόνια και εσείς το κάνατε ΝΑΙ.
Οι μόνοι που θα πρέπει να μην καταθέτουν στεφάνι είναι οι αριστεροί. Τότε καλούσατε τον κόσμο να μην συμμετέχει στον πόλεμο. Για ποιο ψήφισμα μιλάτε τώρα και ποιος μπορεί να επικροτήσει τις απόψεις της Αριστεράς να μην συμμετέχουν οι εθνικιστές στις εθνικές εορτές; Ζητάτε να μην καταθέτουμε στεφάνι τη στιγμή που χάρη στον Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά, απελευθερώθηκε η Ελλάδα. Προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε το δημοτικό συμβούλιο και να βρείτε συμμαχίες! Σε ποιον θέλετε να πάτε κόντρα; Σε 500.000 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι με τον καιρό διπλασιάστηκαν; Εσείς μπορεί να θέλετε να αγνοήσετε τη δυναμική της Χρυσής Αυγής αλλά ότι και να κάνετε είναι μία δύναμη που συνεχώς εξαπλώνεται! Αν το δημοτικό συμβούλιο πάρει οποιαδήποτε απόφαση κατά της Χρυσής Αυγής τότε κάθε γωνιά του Παλαιού Φαλήρου θα γεμίσει μαυροκόκκινες σημαίες με το μαίανδρο. Άλλωστε δεν ήταν τυχαία η παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής κ. Χρήσου Παππά στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στο Παλαιό Φάληρο και η τεράστια αποδοχή από τον κόσμο".
Η πρόταση του κ. Μερκουράκη προκάλεσε ποικίλλες αντιδράσεις από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι την αποδοκίμασαν. Μάλιστα, ο δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης σημείωσε ότι δεν μπορεί να βγάλει τέτοιο ψήφισμα από τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα που συμμετέχει στη Βουλή.
Μετά τα παραπάνω ο κ. Μερκουράκης έχασε τον έλεγχο, μιλώντας με άσχημους χαρακτηρισμούς για τη Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για ναζιστική, εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση. Αντέδρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής και όπως ήταν φυσικό οξύνθηκαν τα πνεύματα. Στη συνέχεια αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά.


1 σχόλιο:

  1. Μάλλον έχετε μπερδευτεί κ Μπουγά. Οι αριστεροί πολέμησαν για την απελευθέρωση της πατρίδος και οι φασίστες συνθηκολόγησαν με τους κατακτητές . Όσο για τη συμβολή στην απελευθέρωση,του Εθνάρχη Ι. Μεταξά που γράφετε, μάλλον ήταν αδύνατη, εκτός και αν κρατούσε ανοιχτή γραμμή από το υπερπέραν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή