ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Δήμοι: Στις θέσεις τους οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα κέντρα φιλοξενίας

Στις θέσεις του είναι περίπου το 65% των εργαζομένων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που προβλέπεται για τα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία των δήμων, οι οποίοι έχουν την ευθύνη για την τοποθέτηση των ωφελουμένων και την πιστοποίηση της απασχόλησής τους.Μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας που κάνουν λόγο για εργαζόμενους «φαντάσματα» στα κέντρα φιλοξενίας, οι ίδιοι οι δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι ο μέσος όρος τοποθετήσεων στα κέντρα φιλοξενίας είναι περί του 63%-65%. Όπως επισημαίνουν, όσοι δεν εργάζονται εκεί, καλύπτουν ανάγκες που έχουν προκύψει, λόγω του προσφυγικού, τονίζοντας ότι η πλειονότητα των 2.500 εργαζομένων στα κέντρα φιλοξενίας της χώρας έχει αναλάβει ήδη καθήκοντα.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου ότι η κοινωφελής εργασία στα κέντρα φιλοξενίας ήταν ένα έκτακτο πρόγραμμα και, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, καταγράφηκαν οι θέσεις που έπρεπε να καλυφθούν στα κέντρα με βάση τις ανάγκες που υπήρχαν τον Μάρτιο του 2016.

Σταδιακά, ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, οι ανάγκες περιορίστηκαν, καθώς μειώθηκαν οι προσφυγικές ροές. Κατέθεσε, μάλιστα και γραπτές απαντήσεις των δήμων Χαλκίδας και Λάρισας που διαψεύδουν τα εν λόγω δημοσιεύματα και υποστηρίζουν ότι, όσοι δεν εργάζονται μέσα στα κέντρα φιλοξενίας, καλύπτουν ανάγκες που έχουν προκύψει, λόγω των προσφυγικών ροών.

Ειδικά, για τη Ριτσώνα, η κ. Αντωνοπούλου είπε ότι ο δήμαρχος απορρίπτει ότι μόνο το 20% εργάζεται, καθώς το 55% εργάζεται μέσα στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων. Μεταξύ άλλων, η κ. Αντωνοπούλου διαβεβαίωσε ότι η επαφή με τους δήμους είναι συνεχής.

Σύμφωνα με στοιχεία των δήμων, ενδεικτικά, αναφέρεται ότι στο δήμο Αθηναίων από τους 120 ωφελούμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων, οι 115 εργάζονται μέσα στα κέντρα φιλοξενίας, στη Λέσβο από τους 201 ωφελούμενους, στο κέντρο φιλοξενίας εργάζονται τα 170 άτομα, ενώ τα υπόλοιπα 31 προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δήμο. Στις Οινούσσες και οι 15 ωφελούμενοι εργάζονται μέσα στα κέντρα φιλοξενίας, στη Λέρο από τους 76 ωφελούμενους, οι 26 εργάζονται στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων και οι υπόλοιποι 50 στο δήμο, ενώ στο Δήμο Δέλτα από τους 283 ωφελούμενους, οι 249 είναι μέσα στα κέντρα φιλοξενίας, κ.ά..

Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις έχουν γίνει για ένα οκτάμηνο με πόρους από το ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου