ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Παλαιό Φάληρο: 8ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος


Συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση των τελευταίων ετών, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συνδιοργανώνει την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 τον 8ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Πρόκειται για το κορυφαίο μαζικό αθλητικό γεγονός της χρονιάς στον Δήμο μας και μετά την τεράστια επιτυχία που είχαν οι προηγούμενες διοργανώσεις, τόσο ως προς την μαζικότητα όσο και ως προς την άρτια οργάνωση του αγώνα καθώς και την πλήρη ικανοποίηση των συμμετεχόντων δρομέων, φέτος η διοργάνωση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πληθώρα αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Καθώς ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος έχει ήδη μετατραπεί σε ένα μεγάλο παναττικό, πολιτιστικό, τουριστικό και αθλητικό γεγονός, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες όχι μόνο της Πόλης αλλά και ολόκληρης της Χώρας μέσα από τους διαφορετικούς αγώνες δρόμου που περιλαμβάνει, αναμένεται φέτος η συμμετοχή να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο δημιουργώντας ένα ξεχωριστό εορταστικό και αθλητικό κλίμα.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, καλεί όλους τους δρομείς από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση στις 23 Απριλίου 2017 και να ξαναγεμίσουν με αισιοδοξία και χαμόγελα τις υπέροχες διαδρομές του παράκτιου μετώπου του Παλαιού Φαλήρου γνωρίζοντας και ανακαλύπτοντας την Πόλη μας.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα 

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επτά διαφορετικούς αγώνες με μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των δρομέων. Το βασικό αγώνισμα της ημέρας είναι ο Ημιμαραθώνιος των 21,1 χλμ με μια διαδρομή που περνά από τη Μαρίνα του Φλοίσβου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Πλατεία Νερού, τη Ναυταθλητική Μαρίνα της Καλλιθέας, τις εκβολές του Ιλισού και Κηφισού ποταμού, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να τερματίσει στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όπου ξεκίνησε. Την ίδια πορεία θα ακολουθήσουν και οι συμμετέχοντες στο Σκυταλοδρομίου Ημιμαραθωνίου όπου δύο δρομείς μοιράζονται την απόσταση δίνοντας ο ένας στον άλλον την χαρακτηριστική κορδέλα της ομάδας τους. Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του Ποσειδωνίου, εκτυλίσσεται κι ένα σύνολο πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που δίνουν έναν διαφορετικό τόνο στη διοργάνωση.

Η πιο χαρακτηριστική είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών. Με θέμα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!», οι μικροί συμμετέχοντες καλούνται να σχεδιάσουν ή να ζωγραφίσουν εικόνες από το μάθημα της ζωγραφικής στα σχολεία ή από κάποια συμμετοχή τους σε αγώνα δρόμου. Μπορούν να αποτυπώσουν αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν δρομική δράση ή άλλων που έχουν δει να τρέχουν. Τα πιο μεγάλα παιδιά, έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν μέσω κολλάζ φωτογραφιών ή αποσπασμάτων από έντυπα για να κάνουν πιο πρωτότυπες τις δημιουργίες τους. Όλα τα έργα ζωγραφικής θα δημοσιευτούν στο διαδικτυακό ιστότοπο του Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου.

Εγγραφές καθώς και πληροφορίες για τους αγώνες αλλά και τις λοιπές εκδηλώσεις στο:
https://www.poseidon-athenshalfmarathon.com.

Πηγή: vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου