ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ο Γιάννης Φλέσσας παρουσιάζει τον «Κλέφτη της Βαγδάτης»


Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Γιάννη Φλέσσα «Ο Κλέφτης της Βαγδάτης», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 και ώρα 19.30 στον Πολιτιστικό χώρο Φλοίσβος (απέναντι από την πλατεία Φλοίσβου).



Ομιλητές θα είναι ο Γιώργος Λιάνης (Δημοσιογράφος, πρώην υφυπουργός Αθλητισμού), η Σοφία Βούλτεψη (Δημοσιογράφος – Βουλευτής Β’ Αθήνας) και ο ποιητής Δημήτρης Ιατρόπουλος.

Διαβάζουν οι ηθοποιοί Έφη Βενιανάκη και Αλεξάνδρα Τσιλιμπάρη.
Συντονίζει ο εκδότης και συγγραφέας Γιάννης Σολδάτος.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου.

Λάτρης των σάουντρακς («Η Μουσική στα 35mm» ), του σινεμά («Μαρία Μοντέζ» ) και των ταξιδιών («Όσα δεν Παίρνει ο Άνεμος» ), ο έμπειρος δημοσιογράφος Γιάννης Φλέσσας είναι ένας επιδέξιος αφηγητής.

Λατρεύει τις περιπετειώδεις ιστορίες, πραγματικές και φανταστικές, γι’ αυτό τώρα διασκευάζει ελεύθερα το συναρπαστικό «Ο Κλέφτης της Βαγδάτης», εμπνευσμένος από το ομώνυμο, βραβευμένο με τρία Όσκαρ φιλμ του 1940. Γραμμένο με κέφι, ελαφρότητα και σπιρτάδα, το διασκεδαστικό παραμύθι του γενναίου Αχμέτ, του πολυμήχανου Αμπού, της όμορφης Έθνε και του κακού Τζαφάρ διαβάζεται απνευστί, συνοδεύεται από φωτογραφίες της ταινίας και μοιάζει να ξεπηδά κατευθείαν από τις «Χίλιες και Μια Νύχτες» της Χαλιμάς.

(Xρήστος Μήτσης – athinorama.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου