ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Ο εντιμότατος κύριος Πιτούλης: Ο δημοτικός σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου που "πολεμά" τη διαπλοκή!

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Πιτούλης ήταν εκείνος που έφερε στην επιφάνεια το θέμα του "κουμπαρά" στο Κοινωνικό Παντοπωλείο αφού μετά από προσωπική του έρευνα διαπίστωσε ότι δεν καταγράφονται πουθενά τα συγκεκριμένα έσοδα.
Όταν οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι κάνουν αγώνα δρόμου για το ποιος θα ... "γλύψει" περισσότερο το δήμαρχο για να αποκτήσει ισχύ, ο κ. Πιτούλης έθεσε ένα θέμα άκρως σημαντικό, το οποίο επηρεάζει άμεσα όχι μόνο το δήμο αλλά και όλους τους δημότες έναν προς έναν αφού αυτοί είναι που συνεισφέρουν ανιδιοτελώς τον οβολό τους για τον κουμπαρά του Κοινωνικού Παντοπωλείου.Ούτε καν ο δήμαρχος δεν σκέφτηκε το αυτονόητο! Ότι τα συγκεκριμένα έσοδα θα πρέπει να καταγράφονται για να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή διάθεσή τους προς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.


Την πρωτοβουλία του κ. Πιτούλη να θέσει θέμα για τον κουμπαρά του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο δήμαρχος απ' ότι καταλάβαμε την εξέλαβε ως άνευ σημασίας αφού κατά τον πρώτο δεν υφίσταται ζήτημα και οι εθελοντές που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των χρημάτων είναι έμπιστα άτομα.


Μα όταν μιλάμε για χιλιάδες ευρώ, δεν θα πρέπει να γίνεται καταγραφή; Δεν μιλάμε για 5 ή για 10 ευρώ...

Ο κ. Πιτούλης, όπως ήταν φυσικό έθεσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ενώπιον του δημάρχου κ. Διονύση Χατζηδάκη και των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων ζητώντας εξηγήσεις. Η αδυναμία του κ. Χατζηδάκη να απαντήσει με πειστικά επιχειρήματα δημιουργεί ποικίλα ερωτηματικά για το που καταλήγουν τελικά τα χρήματα που συγκεντρώνονται στον "κουμπαρά" του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τα οποία θα έπρεπε να διατίθενται για τις ανάγκες των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ακολουθεί η τοποθέτηση του κ. Πιτούλη στο δημοτικό συμβούλιο:


"Ξαφνικά λοιπόν τα 20, 30, 35 ευρώ που λέγατε ότι είναι μικροποσά ή άντε τα 500 ευρώ έχουν γίνει 7.700 ευρώ, τα οποία έχουν μαζευτεί. Το περίεργο δε είναι, ότι αντί να γίνει ένας απολογισμός ανά έτος όπως συνηθίζεται, μπήκε από το Δεκέμβριο του 14 έως τον Ιούνιο του 16. Δεύτερον, υπάρχει εδώ δημοτικός σύμβουλος που να πιστεύει ότι οι εθελοντές είναι ανεξάρτητη ομάδα; Γιατί αυτό προσπαθούν να μας πείσουν… Και τελικά κ. Δήμαρχε διοικείτε το δήμο εσείς ή κάποιος άλλος;

Όπως κινήθηκα στο υπουργείο Εσωτερικών θα κινηθώ και αλλού για την ίδια υπόθεση γιατί η αλήθεια πρέπει να ακούγεται… και είναι προτιμότερο να πει κάποιος «ξέρεις κάτι; κάναμε ένα λάθος αλλά προχωράμε από εδώ και πέρα» αλλά όχι να μας κοροϊδεύουν στα μάτια μας.

Πολλές φορές όταν συζητάμε εδώ μέσα συνάδελφοι απλώς συζητάμε για να πεταχθεί η μπάλα στην εξέδρα και να μην ξέρουμε τι γίνεται. Γιατί ποτέ κανείς μας ίσως δεν έχει ψάξει την αλήθεια. Επειδή λοιπόν έχουν δημιουργηθεί τέτοιες συζητήσεις, εν αγνοία μας πολλές φορές και κατηγορώντας μας θα πρέπει να ξέρουν ότι εγώ ουδέποτε κατηγόρησα τους εθελοντές ούτε κάποιο συγκεκριμένο άνθρωπο για παράνομη ή καταχρηστική εξουσία πάνω σε χρήματα και αυτό τουλάχιστον θεωρώ ότι θα το βεβαιώσετε.

Περίμενα μία αληθινή απάντηση από το δήμαρχο και να πει τα πράγματα όπως είναι. Αυτό λοιπόν εμένα δεν με καλύπτει ως επικεφαλής μιας παράταξης και δημοτικό σύμβουλο και θεωρώ ότι είναι αναλήθειες".

Το ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα συνεχίζεται αφού αν τελικά αποδειχθούν αληθινές οι ανησυχίες του κ. Πιτούλη μιλάμε για ένα οικονομικό σκάνδαλο με την ανοχή του δημάρχου κ. Διονύση Χατζηδάκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου