ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Άλλαζε κρυψώνες ο ληστής του Παλαιού Φαλήρου


Κάθε μέρα και... καλύτερο γίνεται το θρίλερ με το ληστή στο Παλαιό Φάληρο, που απ' ότι φαίνεται άλλαζε κρυψώνες μέσα στο διαμέρισμα, αλλά πιθανόν και εκτός αυτού σε άλλο όροφο.

«Πιθανόν να άλλαζε κρυψώνες ανάλογα με τις κινήσεις των αστυνομικών. Υπήρχε και ένας μεγάλος χώρος στον 9ο όροφο με πολλά χαρτοκιβώτια, στον οποίο δεν μας επιτράπηκε ο έλεγχος και δεν αποκλείεται να είχε βρει και εκεί καταφύγιο αρχικά. Οι μπαλκονόπορτες των επίμαχων διαμερισμάτων ήταν ανοικτές στα πρώτα στάδια των ερευνών κάτι που ίσως τον διευκόλυνε να ανεβοκατεβαίνει. Φαίνεται να ήταν δύσκολο να παραμείνει για 14 ώρες κλεισμένος σε αυτή την μικρή ντουλάπα όπου έκανε και την "ανάγκη" του. Προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί το DNA και αποτυπώματα με κάποιον σεσημασμένο» δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την επικίνδυνη αστυνομική παρωδία του Π. Φαλήρου.

Στο μεταξύ στο πλαίσιο των ερευνών για τον απολογισμό της σωρείας λαθών που οδήγησε στο αστυνομικό φιάσκο, προκειμένου να διορθωθούν στο μέλλον, και την ανάδειξη ευθυνών εκεί όπου υπάρχουν, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρήθηκε κανένα μέρος του πρωτοκόλλου ενεργειών που ακολουθούνται για την διασφάλιση ενός χώρου εγκλήματος.

Περισσότεροι από 50 αστυνομικοί, έξι διαφορετικών υπηρεσιών, βρέθηκαν και «στριμώχθηκαν»στο διαμέρισμα και την πολυκατοικία, ενώ άλλοι έκαναν «παρέλαση» στους κοινόχρηστους χώρους χωρίς να υπάρχει κάποιος επικεφαλής αξιωματικός για να τους συντονίσει. Ο καθένας έδινε ξεχωριστή αναφορά στον προϊστάμενό του, χωρίς να υπάρχει «διοικητής σκηνής» που να έχει γενική ενημέρωση για να δώσει τις απαιτούμενες κατευθύνσεις.

Ένας από τους πρώτους επικεφαλής αστυνομικούς που συμμετείχε στην αρχική πετυχημένη επιχείρηση σύλληψης των δραστών, πριν αποκαλυφθεί το φιάσκο της συνέχειας, είχε καταθέσει: «Όταν φθάσαμε εκεί μας είπαν ότι οι δράστες είχαν κινηθεί προς την βεράντα. Εντοπίσαμε δύο από τους δράστες στον 7ο όροφο, και τους συλλάβαμε. Έπειτα πήγαμε στον 8ο όροφο, όπου είχε γίνει η ληστεία. Χτυπούσαμε την πόρτα και δεν μας άνοιγε κανείς. Λίγο αργότερα μας άνοιξε μια γυναίκα που ήταν μαζί με μία αλλοδαπή, εμφανώς ταραγμένες. Από την έρευνα βρήκαμε τρία όπλα και μία τσάντα με κοσμήματα. Ο χώρος διασφαλίστηκε και περιμέναμε άλλες υπηρεσίες για να συνεχίσουν τις έρευνες και την εξερεύνηση».

Από το αποτέλεσμα, ήταν εμφανές ότι ο χώρος δεν είχε «διασφαλιστεί» και αυτές οι διαβεβαιώσεις έκαναν τους επόμενους αστυνομικούς άλλων υπηρεσιών να επαναπαυτούν και να μην προβούν και εκείνοι σε αντίστοιχες έρευνες «αποστείρωσης» του χώρου, θεωρώντας… αυτονόητο, ότι αυτό είχε γίνει από τους προηγούμενους.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., δεν έχουν καταλήξει ακόμη στα σημεία που είχε βρει καταφύγιο ο 4ος ληστής. Σίγουρα ένα από αυτά ήταν η μικρή ντουλάπα στο βοηθητικό δωμάτιο του διαμερίσματος. Ωστόσο θεωρούν απίθανο, ο δράστης να είχε παραμείνει όλες αυτές τις ώρες στο ίδιο σημείο κάτω από στοίβες ρούχων και εξετάζουν άλλους πιθανούς χώρους όπου πιθανότατα είχε κρυφτεί αρχικά και διαδοχικά άλλαζε ανάλογα με τις κινήσεις των αστυνομικών, που αντιλαμβανόταν.

Πηγή: www.vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου