ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Επίσκεψη στη Στέγη Θηλέων Π. Φαλήρου «Ο Άγιος Αλέξανδρος»


Την Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Ο Άγιος Αλέξανδρος» που φιλοξενεί κορίτσια ηλικίας 6- 24 ετών, άπορα, ορφανά, κακοποιημένα, ή που προέρχονται από διαλυμένες και μονογονεϊκές οικογένειες, και στα οποία παρέχεται προστασία, μόρφωση καθώς και επαγγελματική και κοινωνική αποκατάσταση, επισκέφθηκε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού και βουλευτής Β΄ Αθήνας Γιώργος Αμυράς.Ο κος Αμυράς, συνοδευόμενος από τον κο Μενέλαο Κόκκαλη, Περιφερειακό Συντονιστή Νοτίου Τομέα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Στέγης κο Μιχαήλ Στακιάδη και την εκπρόσωπο των εργαζομένων κα Έλενα Κόγια, με τους οποίους συζήτησαν τις οργανωτικές ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Στέγη. Η έλλειψη πόρων είναι ανασταλτικός παράγοντας για την κάλυψη πάγιων λειτουργικών αναγκών για την παροχή της απαραίτητης ψυχοκοινωνικής βοήθειας και υποστήριξης προς τα κορίτσια που φιλοξενεί ο οργανισμός.

Η γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου και η έλλειψη βούλησης για την προώθηση της χρηματοδότησης αποτελούν τροχοπέδη για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και την ουσιαστική βοήθεια προς τις ωφελούμενες που φιλοξενούνται σε αυτόν.

Εν μέσω κοινωνικής και οικονομικής κρίσης ο ρόλος του οργανισμού είναι κρίσιμος για την φιλοξενία ανήλικων κοριτσιών και την παροχή των υπηρεσιών με στόχο την ομαλή επανένταξή τους στον κοινωνικό ιστό ως ισότιμα μέλη, ανέφερε ο κος Αμυράς.

Οφείλουμε σαν άνθρωποι, σαν πολίτες, σαν κοινωνία, να σταθούμε στο πλάι ανάλογων οργανισμών και να τους στηρίζουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Πηγή: f-times.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου