ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Colors of Pysanka: Πολιτιστική συνάντηση Παλαιού Φαλήρου - Ουκρανίας στο Φλοίσβο


Ο πολιτισμός είναι ένας ισχυρότατος κρίκος που μπορεί να ενώσει διαφορετικούς ανθρώπους και κουλτούρες και να γίνει όχημα μεταφοράς διαφορετικών εθίμων από χώρα σε χώρα.



Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στο πλαίσιο των πολιτιστικών του ανοιγμάτων και επαφών, η πρεσβεία της Ουκρανίας και το Κέντρο Ενίσχυσης και Προβολής Πολιτιστικής Κληρονομιάς "ΤRΕΜBΙΤΑ", οργάνωσαν ένα πολιτιστικό event, στις 6 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο "ΦΛΟΙΣΒΟΣ" με θέμα επίκαιρο. Τη διακόσμηση πασχαλινών αυγών από τη γνωστή Ουκρανή καλλιτέχνιδα Ροκσολάνα Ζαγχάϊσκα.

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα δεκάδες γυναίκες μυήθηκαν στα μυστικά της διακόσμησης του πασχαλινού αυγού.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος ανάμεσα στις κυρίες Κοσένκο, Λόμπατς και Ζαγχάϊσκα.

Μουσικά δρώμενα, απαγγελίες ποιημάτων και παραδοσιακά τραγούδια από την Ουκρανία έδωσαν άλλη πολιτιστική διάσταση και έστειλαν μήνυμα συνεργασίας και συνεννόησης των λαών.

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στο Δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη και στον Αντιδήμαρχο και Παιδείας Αθλητισμού Κοινωνικής Αρωγής & Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού Γιάννη Φωστηρόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως "το Παλαιό Φάληρο πρωταγωνιστεί και ανοίγει διαύλους συνεργασίας με όλους τους λαούς έξω από χρώματα και διακρίσεις".

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου Ντίνος Νικολαϊδης και μέλη του Γυναικείου Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου ΑΘΗΝΑ.






Πηγή: www.vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου